Гигс: Не бива да губим точки на Олд Трафорд


Н. Гавазов

Гигс: Не бива да губим точки на Олд Трафорд

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разказа за предстоящия мач с Галатасарай, а също така сподели спомените си от срещата с турския отбор през 1993 година. Както е известно, жребият събра двата гранда в една група на тазгодишното издание на Шампионската лига и още в първия кръг те ще си дадат среща, когато утре Юнайтед посрещне Галатасарай на „Олд Трафорд".

„Помня в най-малки подробности как играхме с Галатасарай през 1993 година. Тогава бях на 19 години. Още на летището бяхме посрещнати на аерогарата в Турци от хиляда запалянковци с банери и знамена. Крещяха невероятно", споделя Гигс.

"Дори имаше и предмети, които се хвърляха по нас, докато бяхме в автобус. Феновете на домакините скандираха пред хотела, за да ни пречат да заспим. Това продължи цяла нощ. Някакви хора звъняха. Преди мача треньора ни каза да излезем на терена и да почувстваме атмосферата. 90 минути преди двубоя стадиона беше пълен и жижеше. Стояхме в средата ма терена и гледахме как пеят запалянковците. Истински хаос беше и в тунела. Навсякъде имаше въоръжени хора с автомати. Това бяха момчета, с които беше по-добре да си нямаш работа. Очевидно е, че това беше голям опит за нас. Съжалявам, че не успяхме да победим и да продължим напред. Галатасарай тогава беше много силен отбор, да и сега е такъв", продължава легендата на Юнайтед.

„Що се отнася до сегашния мач, трябва да вземем домакинските си срещи. Десет точки обикновено ти позволяват да продължиш напред, така че не бива да губим точки. През миналия сезон не успяхме да се класираме за плейофите, защото на „Олд Трафорд" не играхме добре. Ван Перси? Той има опит с Арсенал и мисля, че ще ни помогне. Същото ще направи и Кагава. Този играч ще блесне в Европа, аз съм уверен в това, Отлично контролира топката, изобщо, имаме чудесни попълнения", завършва Гигс.

 

  Сподели
76