Моуриньо: Манчестър Сити ще завладее Европа


Н. Гавазов

Моуриньо: Манчестър Сити ще завладее Европа

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо смята, че Манчестър Сити в крайна сметка ще спечели Шампионската лига, стига да продължава да се развива в сегашния си курс. Португалският специалист, чиито отбор ще стартира тазгодишната си кампания срещу Сити във вторник вечер сравни инвестициите направени от Шейх Мансур бин Зайед ал-Нахаян с тези на Роман Абрамович в Челси.

„Не мисля, че е нещо по-различно от това в Челси. Роман закупи клуба и първият треньор стана Раниери, а след това дойдох аз и спечелих първата титла, няколко купи и още няколко трофея. След това пристигна Карло и те продължиха да печелят и в крайна сметка победиха в Шампионска лига", заяви Моуриньо по време на днешната си пресконференция.

„Със Сити започна Марк Хюз, започнаха да харчат пари и да купуват добри играчи. Тогава дойде Роберто, той свърши много добра работа. Създаде голям отбор, първата купа, а след това и първата титла. Не знам дали ще стане през този или следващия сезон с Роберто, или с друг мениджър в бъдеще, но обикновено посоката, която клуба е избрал, рано или късно ще ги отведе до нещо голямо", сподели още португалеца.

„Линията за утре няма да бъде по-различна от обикновеното, нито аз ще се опитвам да покажа на всеки един играч, че той не е в най-доброто си състояние. На терена ще излязат тези, които са най-добре подготвени", допълва португалеца.

„Не мисля, че трябва да има съмнения в работата ни. Няма съмнение, че аз нося отговорност за лошите резултати на отбора. Когато отборът печели, всички печелят. Когато отборът губи, главният виновник съм аз. Преди да загубим от Севиля, аз казах на играчите си това, което казах след това и на пресконференцията. Поради тази причина това не е критика. Футболът е за днес и за утре, а не за вчера. Вчера е история. Не успях да се справя с моите играчи, не успях да ги мотивирам и да ги накарам да се концентрират и всичко това е по моя вина", споделя още наставника на "белите".

„Натиск върху мен? Не, не, аз не съм под никакъв натиск. Както и това някой да ме мотивира. Аз сам се мотивирам. Срещу Сити съм мотивиран толкова, колкото и срещу Хетафе. Убеждението ми е, че утре ще имаме отбор. Компактен и солиден екип", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
84