Бенитес разкри тайната за успеха на Ливърпул в ШЛ през 2005


Н. Гавазов

Бенитес разкри тайната за успеха на Ливърпул в ШЛ през 2005

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес в своята нова книга "Champions League Dreams" призна, че бельото, което е носел по време на финала на Шампионската лига през 2005 година е помогнало на мърсисайдци да спечелят най-престижния европейски клубен турнир тогава.

Както е известно, по време на въпросния мач Ливърпул отстъпваше на Милан с 0:3 в резултата, но благодарение на невероятните усилия на англичаните, отборът от „Анфийлд" спечели трофея. Бенитес призна, че за писането на историята на клуба тогава е помогнало неговото червено бельо.

„По време на първата година от работата си с Ливърпул на всеки мач от Шампионската лига аз обличах едни и същи гащи. Избра ми ги лично моята дъщеря Клаудия. Тя беше доволна от мен, когато преди всяка среща аз ги обличах. Понякога не можеш да откажеш на едно шестгодишно дете", споделя Бенитес в своята книга.

„Това бяха яркочервени гащи с изображение върху тях на тасманийски дявол. Дъщеря ми ги избра още по времето когато бях начело на Валенсия. Обличах ги, когато побеждавах в Примера дивисион и в Купата на УЕФА. Тогава тя ми заяви, че трябва да ги нося във всеки мач от евротурнирите. Беше безполезно да се съпротивявам", разказва още испанският специалист.

 

  Сподели
147