Селтик, Клуж и Динамо Киев в групите на ШЛ (видео)


В. Мухарски

Селтик, Клуж и Динамо Киев в групите на ШЛ (видео)

Селтик се наложи над Хелзинборг и на реванша в Шампионската лига, и след 2:0 във втората среща, и общ резултат 4:0 намери място в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир в Европа. За шотландците това е първо класиране за групите от 2008/2009 насам. Головете за "детелините" бяха дело на Хуупър в 29-ата и Уаняма в 88-ата минута.
 
След друга среща играна днес стана ясно, че румънският Клуж също ще влезе в групите на Шампионската лига, след като победи и като домакин швейцарския Базел с 1:0. Голът за победата вкара Капетанос в 20-ата минута. Първата среща завърши с успех за румънците с 2:1 и Клуж вече очаква съперниците си в групите, които ще станат ясни след тегленето на жребия утре.

Освен тях Динамо Киев също ще играе в груповата фаза на Шампионска лига, след като загуби домакинството си срещу немския Борусия Мьонхенгладбах с 1:2. Първата среща между двата тима обаче завърши с победа с 3:1 за украинците и благодарение на единия си гол в повече Динамо се класира в следващата фаза на турнира. Автогол в полза на немския тим в днешната среща си вкара Качериди от тима на Динамо в 70-ата минута, а 8 минути по-късно Аранго вкара за 2:0 в полза на Борусия. За украинците точен бе Идейе в 88-ата минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
201