Дежа вю за Лудогорец, приказката свърши (видео)


В. Мухарски

Дежа вю за Лудогорец, приказката свърши (видео)

Динамо Загреб победи Лудогорец с 3:2 в мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига. По този начин разградчани отпадат от турнира. Българският тим може да съжалява, тъй като победното попадение падна в добавеното, доста сериозно, време - 98-ата минута. Седмица по-рано тимът от Загреб вкара своя изравнителен гол, на българска земя, отново в добавеното време на срещата.

Българският шампион започна тази среща много добре, като още в 7-ата минута бе много близо до гол. Тогава Иван Стоянов пусна отлично към Емил Гъргоров, но Бадема не вкара на празна врата. Все пак в 12-ата минута "орлите" откриха резултата. Гъргоров реализира с глава след центриране отдясно от фаул на Иван Стоянов - 0:1.

Последва нов пропуск на Бадема, след като се пребори със защитата на Динамо, но останал сам срещу вратаря пропусна. Така се стигна до 33-ата минута, когато без да са създали много сериозни положения, домакините стигнаха до равенство. Анте Рукавина прати топката в мрежата на Голубович след удар с глава - 1:1.

Само три минути по-късно разградчани отново водеха в резултата. Иван Стоянов центрира от фаул, а Марселиньо добре овладя топката и с удар по земя вкара за 1:2. При това попадение играчите на Динамо претендираха, че бразилецът е играл с ръка малко преди да нанесе решаващия удар.

След почивката разградчани започнаха да бавят играта, а футболистите от Загреб така и не намираха път към вратата на Голубович. В 57-ата минута Марселиньо им помогна след като си изкара втори жълт и съответно червен картон. Нападателят нахлу в наказателното поле на домакините и падна за дузпа, но реферът прецени, че това е симулация и остави българския тим с човек по-малко на терена.

Три минути по-късно Динамо отново изравни. Кайсара не успя да изчисти, топката попада в Барт и Генчев, които си попречиха, а това доведе до удар на Рукавина, който за втори път се озова в мрежата на Голубович за 2:2. До края на срещата домакините бяха близо до победен гол. Това все пак стана факт в добавеното време. В 98-ата минута Вида донесе инфарктната победа на Динамо след гол с глава от един метър - 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
179