Лудогорец и Динамо ще оставят най-интересното за реванша


В. Мухарски

Лудогорец и Динамо ще оставят най-интересното за реванша

Лудогорец - Динамо Загреб
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 18.07.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Радек Прихода (Чехия)

На българския шампион Лудогорец Разград предстои първото изпитание на европейска сцена. "Орлите" ще бъдат 22-ят български отбор, който играе в европейските клубни турнири. Преди тях това сториха ЦСКА, Левски, Спартак Варна, Ботев Пловдив, Спартак Пловдив, Славия, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Ботев Враца, Берое, Дунав, Академик София, Марек, Сливен, Пирин Благоевград, Черноморец, Шумен, Нефтохимик, Литекс и Черно море. Възпитаниците на Ивайло Петев ще направят дебюта си в Европа, и по-конкретно в турнира Шампионска лига срещу Динамо Загреб.

Първият български отбор, който прави дебют в Европа, е ЦСКА през далечната 1956 година. Тогава "червените" разгромяват с 8:1 румънския Динамо Букурещ в София. Последният, който откри сметката си в евротурнирите, бе Черно море преди три години. Тогава "моряците" разпиляха с 4:0 андорското джудже Санта Жулия. Статистиката сочи, че след 21 дебюта в Европа, 10 от които на българска земя, българските тимове побеждават противниците си на собствените си стадиони.

Левият бек на Лудогорец Виктор Фернандес-Витиня няма да вземе участие и в двата двубоя срещу Динамо Загреб. Това стана ясно, след като сайтът на УЕФА публикува имената 22-мата футболисти, с които разградчани започват участието си в турнира. В групата не попаднаха и нападателят Паулиньо и защитникът Теро Мантула.

„Това е решение на Ивайло Петев и екипа му. Няма нищо по-особено в него. Всичко е наред. Просто треньорският щаб е преценил да не го картотекира", сподели изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Треньорът на тима от Разград Ивайло Петев е на мнение, че не трябва да бъде посрамено името на българския футбол: „Динамо е добре известен на всички почитатели на футбола. Доста стойностен отбор, но ние си имаме нашите шансове и ще ги преследваме. Мисля, че ще ги отстраним. Няма отбор, който да пресира 90 минути, но това трябва да е една от основните ни цели срещу Динамо. Надявам се да не посрамим името на българския футбол. Веднага след спечелването на титлата казах, че ще се постараем да не оставим тези впечатления в Европа, които са оставили Левски, ЦСКА и Литекс”, каза Петев.

Треньорът на тима от Загреб Анте Чачич обяви, че тимът му ще реши всичко в мачовете с Лудогорец още в първата среща в Разград. Наставникът на "модрите" е сигурен, че тимът му е по-класният и ще откаже българския първенец още след първия сблъсък.

"Трябва да играем все едно всичко се решава само в един-единствен мач. Разполагам с отличен отбор, който е способен да се справи с Лудогорец още в България. Съперникът ни не е голямо име, но правят впечатление резултатите, които постигнаха - в последния сезон спечелиха абсолютно всичко", коментира Чачич пред хърватските медии.

"Все още нямаме пълна информация за Лудогорец, но, например, когато играхме с Литекс в Турция по време на подготовката си, мачовете бяха напълно равностойни. А Лудогорец отнесе Литекс в първенството. Така че ни е ясно, че става въпрос за много сериозен съперник. Да, вече знам някои конкретни имена на отбора - Мирослав Иванов и Емил Гъргоров. Двамата са много технични футболисти, но ние сме по-силният отбор", допълни треньорът на Динамо.

В същото време стана ясно, че ръководството на Динамо е взело мерки и крайните ултраси на отбора няма да пътуват до Разград за мача срещу Лудогорец от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Шампионът на Хърватия се притеснява феновете от прочутата фракция „Лошите сини момчета" (Bad blue boys) да не създадат ексцесии у нас, които могат да предизвикат изхвърляне на отбора от евротурнирите. Както е известно „модрите" са с последно предупреждение и по тази причина президентът Здравко Мамич е взел това решение. „Лошите сини момчета" са известни на Балканите с буйния си нрав и неведнъж са създавали проблеми на полицията не само в Хърватия. Очаква се обстановката на "Лудогорец арена" да бъде повече от спокойна.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Лудогорец:
 
23 юни Лудогорец - ЦСКА 1:0 (А група)
26 юни Лудогорец - Астра Плоещ 1:0 (Приятелска среща)
29 юни Лудогорец - Сваровски 10:0 (Приятелска среща)
02 юли Динамо Букурещ - Лудогорец 1:3 (Приятелска среща)
11 юли Лудогорец - Локомотив Пловдив 3:1 (Суперкупа на България)
 
Динамо Загреб:
 
26 юни Славия Плетерница - Динамо Загреб 0:2 (Приятелска среща)
03 юли Динамо Загреб - Динамо Киев 1:0 (Приятелска среща)
03 юли Астра Плоещ - Динамо Загреб 3:1 (Приятелска среща)
06 юли Динамо Загреб - Спартак Москва 1:1 (Приятелска среща)
10 юли Динамо Загреб - Нефтчи Баку 0:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:
 
Лудогорец - Динамо Загреб
 
НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Лудогорец - 2.70
Равен - 3.25
Динамо Загреб - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Лудогорец - 2.80
Равен - 3.10
Динамо Загреб - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149