Официално: Газпром стана спонсор на Шампионска лига


Н. Гавазов

Официално: Газпром стана спонсор на Шампионска лига

УЕФА обяви на официалния си сайт, че сключила договор с най-голямата в света газодобивна компания „Газпром", която става официален партньор на Шампионска лига през сезон 2012-2015, а също така и на Суперкупата на УЕФА сезон 2012-2014.

Според информацията, тригодишният договор ще действа до края на сезон 2014/15.
„Аз се радвам, че „Газпром" стана официален партньор на Шампионска лига в периода 2012 - 2015 година. „Газпром" е глобална енергетична компания и към сегашния ден тя осъществява доставки от природен газ на повече от 20 страни в Европа, а и по целия свят. Няма съмнения, че турнирът ще извлече голяма полза от нашето сътрудничество", заяви един от директорите на УЕФА Ивънтс Тейлър.

„Газпром" не само е най-голямата газова компания в света, но и една от фирмите, които са страстно влюбени във футбола. Ние от дълго време спонсорираме футболни отбори в Русия, а сега ще спонсорираме и Шампионската лига- най-големият турнир по футбол в Европа. Уверен съм, че сътрудничеството ще бъде в полза на имиджа на компанията и ще разпространи нашата търговска марка по целия свят", коментира от своя страна председателят на Управителния съвет на фирмата Алексей Милер.

„Газпром" става шестият официален партньор на Шампионска лига в периода 2012-2015 година след Heineken, UniCredit, Ford, MasterCard и Sony Computer Entertainment Europe (SCEE).

 

  Сподели
78