Барса ще надхитри Челси и ще стигне до финал


.

Барса ще надхитри Челси и ще стигне до финал

За пореден път Барселона и Челси ще мерят сили за Шампионската титла на Европа. Двата отбора са се срещали 4 пъти в последните 5 сезона на фазата на директните елиминации като каталунците нямат победа срещу "лъвовете" в последните 4 мача помежду им.

Миналата седмица Гуус Хидинк изпълни перфектно плановете си. Основната цел на холандският тактик бе да не допуска домакините да играят своя футбол и да бележат голове. Още едно нулево равенство ще изпрати мача в продължения, но ако погледнем в миналото ще видим, че няма полуфинален сблъсък без отбелязан гол от 1992 година насам.

В последната си среща във Висшата лига Челси победи Фулъм на "Стамфорд Бридж". Въпреки това защитата на "сините" се пропука на няколко пъти и не успяха да запазят вратата си суха. Това изглежда винаги е било проблем за футболистите на Хидинк и в предишните 5 гостувания на тима само един път са завършили мач без допуснат гол - срещу Евъртън в същата вечер когато Барса разби Севиля с 4:0.

Холандският мениджър има да реши няколко важни проблема в състава за срещата. Наказанието на Ашли Коул миналата седмица позволи на Хосе Босингва да премине от ляво на защитата, където умело съумя да опази Лионел Меси. Участие в мача няма да вземе и Бранислав Иванович.

За Барселона нещата напоследък изглеждат розови. В събота привечер "блугранас" разби вечния съперник Реал Мадрид пред хилядите безмълвни фенове на "белия балет". Последва убедителна победа над Севиля, което означаваше, че в последните два мача тимът на Хосе Гуардиола е успял да вкара 10 попадения на отбори плътно зад тях в подреждането. Силата на Барса определено е във вкарването на много голове. За този сезон магическото трио Анри, Меси и Ето'о има близо сто гола на сметката си във всички турнири.

Въпреки това по всичко личи, че Челси е открил начин, по който да неутрализира до някаква степен нападението на съперниците си, и ако погледнем статистиките ще видим, че каталунците трудно са достигали до вратата на Петър Чех.

Гуардиола ще заложи на едно не много опитно дуо в защита в лицето на Мартин Касерес и Жерард Пике, което ще трябва да се справи с набезите на Дрогба. Барселона разчита главно на нападението през този сезон и спирането на стремителните атаки на лондончани ще е най-тежката задача за тима.

Вероятно Челси няма да се втурне в неразумно нападение от началото на мача и за тях ще е най-важно да не допускат гол. Барса от своя страна ще търсят пропуквания в защитата на "сините" и дори да допуснат гол тяхната задача няма да се промени.

Последни 5 мача:

Челси: ПРПРП
Барселона: ПРРПП

Вероятни състави:

Челси: Чех, Босингва, Тери, Алекс, Ашли Коул, Есиен, Балак, Лампард, Малуда, Анелка, Дрогба

Барселона: Валдес, Алвеш, Касерес, Пике, Абидал, Туре, Шави, Иниеста, Анри, Меси, Ето'о

Прогноза: 1:1

ЛЪЧЕЗАР МИХАЙЛОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246