Юнайтед ще отпадне безславно от Арсенал


.

Юнайтед ще отпадне безславно от Арсенал

Във втори полуфинален мач се изправят отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал, които ще решат първият от двата финалиста в таз годишната надпревара на Шампионската лига. Първият мач завърши 1:0 за “червените дяволи” като на “Олд Трафорд” единственото попадение реализира защитника на Юнайтед Джон О’Шей.

В първия двубой домакините можеха да вкарат повече попадения, но само добрите изяви на Алмуния предотввратхиа разгром.

Мениджърътна Арсенал, Арсен Венгер, има поводи да мисли за класиране напред, защото “артилеристите” не са губили у дома за Шампионската лига вече 24 мача (или 5 години) и имат само една загуба като гост от последните си 10 мача именно от "червените дяволи" преди години. У дома, през тази година Арсенал са допуснали едва един гол срещу Фенербахче в мач от групите.

Тимът на Юнайтед се представя много силно като гост и в тяхната група се наложиха над Олборг с 3:0 и Селтик с 2:0. Единстено срещу Интер европейският шампион не успя да се разпише.

В отбора на Арсенал се очаква като титуляри да започнат Бакари Саня, Тео Уолкът и Алекс Сонг. На скамейката се очаква да останат Бентнер и Денилсон, които направиха много добър мач срещу Портсмут в събота. Робин Ван Перси и Микел Силвестър ще минат късни фитнес тестове и часове преди мача ще се разбере дали ще вземат участие.

Клиши, Гала и Едурадо са контузени и твърдо пропускат срещата. Андрей Аршавин е играл за Зенит и не може да участва.

При шампионите, Едвин Ван дер Сар, Рио Фърдинанд, Майкъл Карик и Дарън Флечър се очаква да се завърнат сред стартовите единадесет, след като получиха почивка за мача с Мидълзбро. О’Шей, Рууни и Видич ще са отново сред титулярите както и през миналата седмица, а се очаква Патрис Евра да играе, въпреки, че ще мине късни фитнес тестове.

Двете най-сериозни заплахи се очаква да бъдат Фабрегас за Арсенал и Кристиано Роналдо за Манчестър.

Най-вероятно Арсенал ще се втурне в атака и ще търси класирането в редовните 90 минути, с което за първи път ще играят на финал след 2005-та година, когато загубиха от Барселона.

Последни 5 мача:

Арсенал: ЗРПЗП
Манчестър: РПППП

Вероятни състави:

Арсенал: Алмуния, Саня, Туре, Джуру, Гибс, Уолкът, Фарегас, Диаби, Насри, Адебайор, Ван Перси

Манчестър Юн: Ван дер Сар, О’Шей, Фърдинанд, Видич, Евра, Флечър, Андерсон, Карик, Роналдо, Рууни, Бербатов

Прогноза: 2:0

Цветелин Гавазов

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245