Арсенал ще продължи похода си към Рим


.

Арсенал ще продължи похода си към Рим

Отборът на Арсенал посреща Виляреал в среща реванш от Шампионската лига. Резултатът в първата среща бе 1:1, което дава добър шанс на англичаните за класиране на ½-финалите.

"Топчиите" с много лоша за съперниците си форма, тъй като нижат победа след победа. От Нова Година насам те имат само едно поражение във всички турнири. То им бе нанесено от Рома в Рим, но след дузпи момчетата на Венгер стигнаха следващата фаза на Шампионската лига. Именно към Вечния град са отправени погледите на Фабрегас и компания, защото пътят на там няма да е особено тежък, ако в полуфиналите Арсенал срещне Порто. При съперник в лицето на Манчестър Юнайтед става по-интересно, н ос оглед колебливата форма на "червените дяволи" лондончани имат всички шансове да отидат на "Олимпико".

Но каруцата не трябва да се слага пред коня. Истината е, че Виляреал е коварен противник, който не се е примирил със съдбата си на аутсайдер. Вярно, че в последния си мач хората на Пелегрини загубиха с 0:2 от Малага и това влоши класирането им и ги постави в ситуацията, от която може да пропуснат участието в Шампионската лига догодина. Но причина за това е и желанието да се запазят сили за мача на "Емирейтс".

Уилям Галас и Мануел Алмуня пропускат мача за Арсенал поради травми. Под въпрос след мача с Уигън е Джуру, а Гаел Клиши е аут заради проблеми с гърба. Лукаш Фабиански ще е на вратата, а Силвестре ще заеме място в центъра на отбраната.

Големите липсващи за Виляреал са националите Маркос Сена и Санти Касорла. Вторият се контузи срещу Малага в събота. Кани и Мати Фернандес са под въпрос и ако не са на линия за мача Пелегрини ще има много проблеми в центъра на терена.

Силното оръжие и на двата тима е атаката, но в конкретният мач Арсенал ще има голямо предимство в халфовата линия, поради отсъствието най-вече на Сена. Като прибавим добри резултат от първата среща и фактът, че "топчиите" са домакини ще е твърде смело да предвидим нещо различно от победа на англичаните.

Вероятни състави:

Арсенал: Фабиански, Саня, Силвестър, Туре, Гибс, Денилсон, Сонг, Фабрегас, Уоулкот, Адебайор, Ван Перси

Виляреал: Лопес, Анхел, Фуентес, Годин, Капдевила, Кани, Егурен, Бруно, Ибагаса, Роси, Йоренте

Последни 5 мача:

Арсенал: ПРППП
Виляреал: ЗРЗПЗ

Прогноза - 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200