Челси няма как да пусне три гола у дома


.

Челси няма как да пусне три гола у дома

Челси посреща Ливърпул в среща реванш от ¼-финалите на Шампионската лига. “Сините” взеха страхотна преднина след победата си с 3:1 на “Анфийлд” и, ако “червените” искат да продължат, то те трябва да вкарат минимум три попадения във вторник.

Страхотната игра на воденият от Гуус Хидинк тим продължава. Челси има само една загуба, откакто холандецът е начело на тима и все още е в борбата на три фронта. Но докато Висшата лига изглежда по-трудно достижимата цел, то Шампионската лига и ФА Къп, определено са по силите на Тери и компания.

В  последния си мач във Висшата лига Челси показа, че може да пусне три гола на свой терен. Вкара им ги Болтън, но въпреки това тимът на Гари Мегсън не взе дори точка. Капитанът Тери е наказан за двубоя заради натрупани картони, но Карвальо е възстановен и ще застане редом до Алекс в центъра на защитата.

Естествено в Ливърпул таят надежда, че могат да обърнат този двубой. Тя се корени в спомена за обрата от Истанбул през 2005 година, когато “мърсисайдци” наваксаха три гола на Милан, за да триумфират с КЕШ.

Като изключим мача с Челси Ливърпул е в страхотна форма като се скъсва да бележи. В последния си мач във Висшата лига тимът на Бенитес отвя Блекбърн с 4:0 и титлата изглежда съвсем реална цел, с оглед на по-тежките мачове на лидера Юнайтед и слабата форма, в която са “червените дяволи”.

Хавиер Масчерано се връща след наказание и ще замени игралият в първата среща Лейва. Джерард пропусна мача с Блекбърн заради проблеми с адукторите, но ще е на линия за Челси.

Малцина познаха, че Челси ще спечели с 3:1 в първи двубой, което показва, че в този турнир няма невъзможни неща. Все пак опитът на Хидинк гарантира, че “сините” няма как да изпуснат блестящия си аванс и ще продължат напред. Гостите едва ли са се примирили с това и ще дадат всичко от себе си, но победа с 3:0 или 4:2 за тях е твърде смела прогноза.  

Вероятни състави:

Челси: Чех, Иванович, Алекс, Карвальо, Коул, Есиен, Балак, Лампард, Малуда, Калу, Дрогба

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Карагър, Шкъртел, Аурелио, Каут, Масчерано, Алонсо, Риера, Джерард, Торес

Последни 5 мача:

Челси: ПППЗП
Ливърпул: ПЗППП

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218