Джон Оби Микел: Санчес е майстор на симулациите


Н. Гавазов

Джон Оби Микел: Санчес е майстор на симулациите

Джон Оби Микел твърди, че мечтите на Джон Тери, Рамирес, Раул Мейрелеш и Бранислав Иванович са ограбени и настоя, че останалите футболисти на Челси трябва задължително да спечелят финала на Шампионската лига, който е следващият месец в Мюнхен.

Както е известно, Челси шокира футболната общественост, изхвърляйки Барселона от полуфиналите на Шампионската лига. „Сините" за втори път през последните четири години имат възможността да играят в последния мач на турнира, но този път ще го направят без Джон Тери, Рамирес, Раул Мейрелеш и Бранислав Иванович.

Тери призна, че е допуснал грешка, но Микел е бесен на Санчес и също така изрази увереност, че УЕФА ще промени правилата за наказания.

„Два жълти картони трябва да бъдат анулирани за финала", заяви Микел за ВВС.

Подобно искане на полузащитника има резон, защото преди две години ФИФА въведе амнистия за играчите, наказани по време на полуфинала на Мондиал 2010.

Днес от УЕФА обявиха, че подобно нещо може да бъде разгледано, но времето е кратко да бъде въведено и по този начин играчите на Челси няма да могат да се спасят.

„Когато стигнеш до финал, всеки иска да участва в него. Срамно е, че най-добрите играчи няма да играят. Джон Тери пипна съвсем леко Санчес и най-много заслужаваше жълт картон, ако изобщо трябваше да бъде наказан, защото подобни неща стават постоянно в двубоите. Но Санчес направи от мухата слон. Както ми изкара и на мен. Съвсем малко го докоснах, а той се търкаляше по земята повече от десет пъти. Той определено е майстор на това", каза още Микел.

„В момента четиримата са опустошени. Те са щастливи с победата, но много разочаровани, че няма да играят на финал. Но ние ще отидем и спечелим трофея за тях", завършва играчът на Челси.

 

  Сподели
77