Гуардиола: Повярвайте ми, ще играем в Мюнхен!


Н. Гавазов

Гуардиола: Повярвайте ми, ще играем в Мюнхен!

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола сподели очакванията си от предстоящата среща-реванш от полуфиналите на Шампионската лига с Челси. Както е известно, първият двубой в Лондон завърши с минималното 1:0 за „аристократите", въпреки че каталунците доминираха през целия мач и имаха няколко отлични положения за отбелязване на гол.

Испанският специалист е убеден, че сега късметът ще бъде на страната на неговия отбор и Барселона ще играе в последният мач от турнира в Мюнхен.

„Повярвайте ми, аз вярвам в победата на моите футболисти. Причините са поне сто. Барселона ще преодолее Челси. Знам, че много хора искат лондончани да продължат напред, знам, че полуфиналите винаги са трудни и първите мачове на този стадии могат да донсета разочарование. Но нека не мислим за това. Бъдете уверени, че ще победим. Мога да кажа, че нямам никакви съмнения, че ще играем в Мюнхен", сподели Гуардиола.

„Вероятно това е моето най-голямо предизвикателство в кариерата, но аз го приемам с голяма доза оптимизъм, защото вярвам в отбора, вярвам в играчите. Трябва да бъдем внимателни. На всички са известни силните страни на Челси. Барселона трябва да създава повече голови възможности и да ги трансформира в голове", каза още наставникът на европейския шампион.

„Невъзможно е да не се вълнувам преди двубоя. Всички хора са обикновени хора и искат да побеждават във всички турнири. Много е просто да кажа: „Дръжте топката, не я губете. Вкарвайте голове и побеждавайте". Това е лесно. Трудно е да бъде осъществено на терена", допълва Гуардиола.

 

  Сподели
77