Абрамович позлатява Ди Матео


Н. Гавазов

Абрамович позлатява Ди Матео

Роман Абрамович е готов да предложи на Роберто Ди Матео бонус в размер на 750 000 паунда за победа в Шампионската лига, независимо от това, че в договорът на италианеца не фигурират подобни премии. Собственикът на Челси е впечатлен от начина, по който Ди Матео промени хода на сезона за „аристократите" и е готов да възнагради богато временният мениджър на тима.

Италианският специалист продължава да работи по условията на 12-месечния си договор, който подписа, когато беше назначен на длъжността помощник на Андре Вилаш-Боаш миналото лято. Заплатата на италианеца обаче бе увеличена едностранно от ръководството на Челси, без това да е отразено в контракта между страните и без да са водени някакви преговори, тъй като натовареният график не позволи да започнат каквито и да е разговори за включването на допълнителни клаузи в съглашението.

Но сега Абрамович отново възнамерява да предприеме едностранен ход, с който да изплати допълнителни бонуси на Ди Матео, ако италианеца спечели Шампионската лига, а това показва, че Роберто е един от сериозните кандидати да поеме пълноценно управлението на тима.

 

  Сподели
77