Гуардиола: Ситуацията е проста - ще атакуваме


Н. Гавазов

Гуардиола: Ситуацията е проста - ще атакуваме

Пеп Гуардиола призна, че Милан ще се изправи пред цялата атакуваща мощ на Барселона, когато двата тима излязат във вторник вечер един срещу друг в среща-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Както е известно, първият двубой на „Сан Сиро" завърши при резултат 0:0 и гостите са наясно, че победа или равенство ще ги класира за полуфиналите. Гуардиола обаче е амбициран воденият от него тим да вкара много голове на своя съперник.

„Ситуацията е проста. Който спечели, той ще отиде на полуфинал. Усещането ми е, че Милан ще вкара срещу нас. През последните дни аз изучавах как може да създадем много шансове за гол, без да създадем опасности за отбраната. Трябва да играем много остро в атака и да се възползваме максимално от възможностите, които ще се открият пред нас", заяви Гуардиола пред медиите.

„Милан има капацитета да играе, както в Италия, по начин, че да доминира в играта. Също така те умело се защитават в наказателното поле. Разполагат и с играч като Ибра и могат да създадат големи шансове за гол чрез добри пасове към него и в този случай те ни превъзхождат. Ако това стане, ние трябва да бъдем много внимателни в защита", допълва Пеп.

„Ще се опитаме да ги атакуваме по най-добрия начин и по-често, отколкото те нас. Мисля, че дори резултат 3:0 няма да ни спре и винаги ще търсим още един гол", каза още Гуардиола.

„Важното е моите играчи да напуснат терена с достойнство и убеждението, че са дали всичко. Нека на всички стане ясно, че ние ще дадем всичко от себе си", завършва наставникът на Барселона.

 

  Сподели
114