Алегри: Утре трябва да се възползваме от положенията си


Н. Гавазов

Алегри: Утре трябва да се възползваме от положенията си

Преди срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига с Барселона, старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри отбеляза, че футболистите му не трябва да заострят своето внимание върху грешките с Катания през уикенда, а е необходимо да се съсредоточат върху предстоящият двубой с каталунците.

„Тъй като играем за класиране на полуфинал в Шампионската лига, аз очаквам, че Барселона ще покаже утре най-доброто от себе си. Вчера видях Пато за първи път от месец. Той тренира заедно с тима. Нека видя какво е състоянието му на утрешните занимания и след това ще взема решение дали да го включа в заявката за мача. Доколкото разбрах от лекарите на отбора, Абиати напълно се е възстановил", заяви Алегри на днешната си пресконференция преди двубоя с Барселона.

„Заради плътният си график ние нямахме много време за да се подготвим за мача тактически, поради това ще проведем такова занятие тук (Б.ред. Барселона). В най-добрият случай, ние играхме с тях миналата седмица и знаем на какво са способни. Барселона е най-силният отбор в света, но в утрешният мач, когато имаме положения, ние сме длъжни максимално да се възползваме от тях. Съмнявам се, че мачът може да завърши 0:0 и да докараме нещата до дузпи", каза още наставникът на Милан.

 

  Сподели
74