Хайнкес: Готови сме да се сражаваме с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Хайнкес: Готови сме да се сражаваме с Реал Мадрид

След победата в Марсилия старши-треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заяви, че всичко в този мач е било решено заради вярата на неговите възпитаници в собствените им сили. Както е известно, баварците не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си на „Стад Велодром", побеждавайки с 2:0 Олимпик в първа четвъртфинална среща от Шампионската лига.

„Преди мача казах на моите футболисти, че Марсилия е много твърд отбор. Единственото, което ме огорчи днес е това, че получихме пер жълти картона. Няма съмнение, че когато побеждаваш с подобен резултат е по-добре да избегнеш получаването на картони. Първият гол дойде след красива комбинация. Лам открадна топка, след разигра с двама или трима партньори и именно поради това ние действаме толова ярко през последните седмици. Що се отнася до второто попадение, то Робен направи някакво вълшебство с Мюлер. Точно това им говорех на почивката - да играят с едно докосване и тогава ще увеличат своите шансове", заяви Хайнкес на пресконференция след мача.

„За срещата с Реал е рано да се говори. Предстои ни реванш в Мюнхен. Но ще бъде прекрасно да играем на полуфинал с испанския клуб. Аз имам много приятели там, познавам добре местния футбол и особено Реал. Разбирам, че в такъв мач няма фаворити. Но сме готови да се сражаваме с този съперник", каза още наставникът на Байерн Мюнхен.

 

  Сподели
74