Ферейра: Челси може да шокира Европа


Н. Гавазов

Ферейра: Челси може да шокира Европа

Пауло Ферейра заяви, че Челси е готов да шокира Европа и да спечели Шампионската лига през този сезон. Както е известно, 33-годишният футболист помогна на „сините" да увеличат шансовете си за класиране за следващия в най-престижния европейски клубен турнир, което ако се случи, ще бъде шестият полуфинал за Челси в Шампионската лига за последните девет години.

Както е известно, снощи лондончани победиха с 1:0 Бенфика в Лисабон и единственото, което се иска от англичаните е да не се превърнат в третия отбор в историята на турнира, който е печелил първия мач, но не е успявал да се класира за полуфиналите. Ако това се случи, Челси ще има за съперник в следващия етап победителят от Милан - Барселона.

Единственият човек в състава на „аристократите", който е вдигал Европейската купа над главата си смята, че това не е пречка за успеха, след като през 2004 година Порто изненадващо спечели Шампионската лига.

„Недейте забравя, че през 2004 година победител стана Порто, който никой не слагаше в сметките. В този конкурс може да се случи всичко. С малко късмет, с някое равенство, с добра крачка в първия мач - всичко би могло да се случи. Ние имаме прекрасен отбор и едни от най-добрите играчи в света - всеки от тях е национал", заяви Ферейра за Sky Sports.

 

  Сподели
79