Алегри: Готови сме за изпитанието


Н. Гавазов

Алегри: Готови сме за изпитанието

Напрежението около предстоящият четвъртфинален двубой от Шампионската лига между Милан и Барселона продължава да расте. Както е известно, тази вечер двата гранда ще излязат един срещу друг на „Сан Сиро" и според специалистите това ще бъде „гвоздеят на програмата" от всички сблъсъци на този етап в най-престижния европейски клубен турнир.

Според старши-треньора на Милан Масимилиано Алегри неговият отбор е напълно готов да се противопостави на именития си съперник

„Милан подобри своите показатели и отново се намира сред осемте най-силни отбора в Европа - това не беше се случвало в последните четири години. Разбираме, че изпитанията са пред нас, но ние сме готови за тях. Всички наши мачове срещу Барселона се получават различни и не бива да очакваме, че дуелът тази вечер ще си прилича с това, което показахме през есента. Важното е да вярваме в себе си и да играем своя футбол, контролирайки мача. А с мотивацията всичко е наред. На Лео Меси ще бъде отделено особено внимание, защото знаем на какво е способен. Но в същото време няма да се отказваме от атакуващата си игра. Не искам отборът ни да се окопава около свята врата, така както Интер го направи през 2010 година. Това не е нашият стил. Да, атакуващите ни играчи са по-добри от тези на Интер, докато защитниците ни са по-слаби, защото ние не обичаме да се отбраняваме. Имам и контузени футболисти. Но Милан е готов за изпитанието", заяви Алегри за Sky Italia.

 

  Сподели
85