Пике: Не трябва да позволяваме на Ибрахимович дори да диша


Н. Гавазов

Пике: Не трябва да позволяваме на Ибрахимович дори да диша

Защитникът на Барселона Жерард Пике обясни какво очаква от предстоящото противопоставяне с италианския Милан. Както е известно, жребият събра отново двата отбора в Шампионската лига, този път обаче в четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир и тази вечер на „Сан Сиро" е първият мач между каталунците и „росонерите".

„Зрителите ще видят един фантастичен дуел. Хубаво е и в същото време е много лошо, че се познаваме добре един друг. Ние ще се постараем да играем добре и да вкараме поне един гол тук, което е много важно в Шампионската лига. Знаем, че имаме още един мач, но на терена ще вложим всичко от себе си", призна Пике на среща с представителите на медиите.

„Носители сме на трофея и поради това ни определят като фаворити. Но това няма никакво значение и всичко ще се реши на терена. Необходимо е да покажем на какво сме способни за да стигнем до Мюнхен", каза още бранителят.

Пике не пропусна да покаже своето уважение към Златан Ибрахимович, с когото вероятно ще се срещне лице в лице тази вечер.

„Той е един от най-добрите играчи в света. Трудно е да бъде спрян, той е съвършен играч. Великолепен е на втория етаж и отлично контролира топката, но ние сме подготвени и ще се опитаме да го изолираме от играта. Не трябва да му позволяваме дори да диша, защото той в момента се намира във великолепна форма и провежда феноменален сезон", каза още защитникът на Барселона.

 

  Сподели
90