Йованович: Надявам се Реал да спечели Шампионската лига


Н. Гавазов

Йованович: Надявам се Реал да спечели Шампионската лига

Старши-треньорът на АПОЕЛ Иван Йованович не изпитва илюзии относно шансовете на своя отбор в Шампионската лига след загубата от Реал Мадрид с 0:3 в първи четвъртфинален мач от най-престижния европейски клубен турнир. Въпреки всичко, наставникът на кипърския тим смята, че срещата с испанския гранд е венецът на един фантастичен сезон за водения от него отбор.

„Резултатът е справедлив. Ние се опитахме да задържим Реал , но с приближаването на края те промениха темпото на игра и ние не можехме да направим нищо. Да играеш против такъв голям отбор е награда за нас. Всички със собствените си очи видяха класата на Реал. Този мач мога да определя като венец на един фантастичен сезон, който направихме в Шампионската лига. Моите играчи могат да бъдат горди с това, което направиха, включително и в мач с такъв силен съперник. Реал вече е на полуфинал и в това няма никакво съмнение. Аз дори мисля, че мадридчани ще играят на финал и се надявам да го спечелят", заяви на пресконференция след мача Йованович.

„Основната ни цел беше да попаднем в груповата фаза. Да изпревариш отбори като Зенит, Порто и Шахтьор е наистина фантастично. Както и победата над Лион. А срещите с Реал са още един подарък за нас. Това е голяма чест за нас", каза още наставникът на АПОЕЛ.

 

  Сподели
86