Моуриньо: АПОЕЛ е главният отбор в Шампионската лига


Н. Гавазов

Моуриньо: АПОЕЛ е главният отбор в Шампионската лига

След като Реал Мадрид победи с 3:0 АПОЕЛ в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига, старши-треньорът на испанския гарнд Жозе Моуриньо определи кипърския тим като главното събитие в най-престижния европейски клубен турнир през настоящия сезон.

„Трябваше ни много време за да открием резултата и се наложи да бъдем много внимателни с АПОЕЛ, който много грамотно използваше силните си страни. Да, в този отбор няма ярки изпълнители, както например в останалите участници в Шампионската лига, но от гледна точка на организацията на играта, това е отличен отбор. Да победиш тук може да стане само с много добра игра. Задачата беше да боравим правилно с топката и грамотно да играем в отбрана. В крайна сметка решихме сблъсъка в наша полза. Нури Шахин игра чудесно и зарадва всички. Това е добро момче, който в началото не успяваше да се адаптира към клуб от калибъра на Реал. Владеехме много топката, а на него подобна игра му подхожда идеално", заяви Моуриньо на пресконференция след мача.

„Победихме, защото играхме добре. АПОЕЛ свърши много работа в защита и както винаги прояви характер. През този сезон АПОЕЛ твори невероятни неща. Когато на терена влязоха Марсело и Кака, силите на нашия противник започнаха да го напускат и смените се оказаха решаващи. Отнесохме се с голямо уважение към АПОЕЛ и точно по този начин ще го направим на „Сантяго Бернабеу". През този сезон АПОЕЛ е главният отбор в Шампионската лига", каза още португалският специалист.

 

  Сподели
88