Моуриньо: Реал има какво да научи от АПОЕЛ


Н. Гавазов

Моуриньо: Реал има какво да научи от АПОЕЛ

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо в навечерието на първата среща от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу АПОЕЛ заяви, че се отнася с огромно уважение към кипърския отбор, който според него заслужено се намира на този стадии на турнира.

„Не е тайна, че има какво да научим от АПОЕЛ. Той показа, че силата на колектива е много по-важна, отколкото индивидуалното майсторство на отделните футболисти. В този тим всеки се бори за своя другар, кипърците оставят на терена всичките си сили и вярват, че във футбола няма невъзможни неща. Ние се отнасяме към АПОЕЛ с огромно уважение и смятаме, че те с право се класираха за четвъртфиналите. Може да погледнете иманета на отборите, които излетяха от турнира заради АПОЕЛ - Порто, Олимпик Лион, Шахтьор", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Моуриньо.

„Разбира се, Реал е фаворит, още повече, че двата тима са напълно различни откъм финансови възможности и история, но футболът си остава футбол. Ние добре изучихме нашия съперник, който е достоен за уважение. АПОЕЛ има балансиран отбор и аз, за разлика от други смятам, че това е много важно. Смятам, че първият мач ще бъде много труден за нас. Победа в него ще ни подари добра преднина, но изходът от битката няма да може да се реши в него", каза още португалският специалист.

 

  Сподели
71