Дешан: Нанесохме своя удар типично по италиански


Н. Гавазов

Дешан: Нанесохме своя удар типично по италиански

Старши-треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан сподели след класирането на своя отбор за четвъртфиналите на Шампионската лига, че най-важното нещо това е вярата в себе си до последно. Както е известно, французите загубиха с 1:2 снощния си двубой с Интер, но благодарение на успеха с 1:0 в първия мач, Олимпик Марсилия е победителят в сблъсъка.

„В този мач имаше много тежки минути за нас, в които не можехме и да създаваме опасни положения за гол. Когато пуснах в игра Брандао, той ми каза, че ще вкара. Просто чудо! От моя гледна точка, проведохме великолепен мач. И двата отбора имаха своите положения за гол. Не ни достигна смелост в атаката, но нанесохме решаващия си удар точно както в първия мач - по италиански", заяви Дешан за TF1.

„Срещу себе си имахме отбор от висока класа. Манданда ни спаси през първото полувреме, но 15 минути преди края Интер все пак вкара. Разбирахме, че може да вкараме повече, но си поставихме задача да вкараме гол. Гордеем се със себе си. Нашата победа показа, че най-важното нещо, това е вярата. Радваме се, че сме на четвъртфинал. Два пъти по-радостно е, че толкова много наши фенове ни подкрепяха по трибуните. Атмосферата в Марсилия е странна, защото нещата в Лига ч не се развиват добре за нас, но важното е, че продължаваме напред", каза още наставникът на Олимпик.

 

  Сподели
115