Дешан: Не изключвам Раниери да се опита да ни поднесе някакъв сюрприз


Н. Гавазов

Дешан: Не изключвам Раниери да се опита да ни поднесе някакъв сюрприз

Старши-треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан коментира своите очаквания от срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Интер тази вечер. Както е известно, първата среща между двата тима завърши с минималното 1:0 за французите и очакванията на специалистите са, че двубоят във вторник на „Сан Сиро" обещава да бъде много оспорван и вълнуващ.

„Победата в първия мач ни дава известно преимущество, но Интер си остава фаворит. Ние не губим нищо. Интер е превъзходен отбор, който прави всичко възможно за да продължи напред. От гледна точка на тактиката е много важно да се защитаваме добре, но също така ще трябва и да вкараме. Да, въобще ще трябва да играем на добро ниво", сподели Дешан за TF1.

„Интер няма друг избор, освен да търси победата, докато нас ни устройва и равенството. Ще се защитаваме, но ще се опитаме и да ужилим съперника, използвайки собствените си козове. В строя се връщат трима добри играчи: Реми, Мбиа и Валбуена, което е голям плюс за нас. Искаме да продължим в следващия кръг, а след това да пробием по-напред", каза още наставникът на французите.

„В разположение на Раниери има много добри играчи и не изключвам той да се опита да ни поднесе някакъв сюрприз, въпреки че ми се иска все пак Клаудио да избере традиционна стратегия", сподели Дешан.

 

  Сподели
135