Барса се подигра с Леверкузен (видео)


В. Мухарски

Барса се подигра с Леверкузен (видео)

Барселона разгроми Байер Леверкузен със 7:1 в реванша и с общ резултат 10:2 се класират безапелационно на четвъртфинал в Шампионската лига. Звездата на "каталунците" Лионел Меси вкара пет гола за носителя на трофея от миналия сезон. Срещата започна с натиск на Барса.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi Celebrates

В 5-ата минута Меси пропусна да открие резултата след удар от фаул. По-късно той пропусна още няколко добри положения. Все пак в 23-ата минута Лео откри резултата и попадна в прегръдките на съотборниците си. Две минути преди края на първата част отново аржентинецът се разписа след хубав удар по диагонала - 2:0.

Leverkusen's Czech Defender Michal Kadlec (L) And Defender Bastian Oczipka (R) Gesture

След почивката гововата фиеста продължи. В 50-ата минута Меси за трети път прати топката в мрежата, правейки резултата класически. 5 минути по-късно Тейо пое топката отляво и с диагонален шут направи 4:0.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi (L) Vies

Барса показа, че няма да има никаква милост и дъждът от голове продължи. Само три минути по-късно отново Меси вкара за четвърти път в този мач след като от близко разстояние излъга вратаря и - 5:0.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi (L) Celebrates A Goal With A Team Mate Barcelona's Defender Gerard Pique (

В 62-ата минута Тейо получи топката отляво и реализира за 6:0. Пет минути преди края на срещата отново Меси отбеляза с което разгромът бе налице. Играчите на Байер Леверкузен все пак стигнаха до почетно попадение, дело на Белараби в 90-ата минута, с което бе оформено крайното 7:1 в полза на Барса.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
117