Барселона ще се окаже голяма хапка за Байер Леверкузен


Н. Гавазов

Барселона ще се окаже голяма хапка за Байер Леверкузен

Барселона - Байер Леверкузен
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 07.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Европейският шампион Барселона посреща Байер Леверкузен в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Немският отбор е изправен пред много трудна задача, ако иска да продължи участието си в най-престижния европейски клубен турнир. След като загубиха първият си двубой у дома с 1:3, „аспирините" ще трябва да направят нещо, което никой отбор все още не е постигал през този сезон - да вкарат три гола на „Камп Ноу".

Барселона ще излезе утре вечер в добро настроение, защото каталунците постигнаха три поредни победи в Примера дивисион, в които отбелязаха десет гола. Половината от попаденията бяха дело на Меси, който продължава да демонстрира впечатляващата си форма и показа, че дори когато съотборниците му от средната линия не се намират в добра форма, аржентинецът е в състояние сам да твори чудеса. Успехите на Барселона обаче не промениха положението им в турнирната таблица, тъй като историческият съперник Реал Мадрид също спечели своите двубои, така че разликата от десет точки в полза на столичани остава.

Настроението в лагера на Байер Леверкузен също е много добро, защото „аспирините" постигнаха три поредни победи в Бундеслигата, отбелязвайки осем гола. Апогеят в представянето на хората на Робин Дът беше през уикенда, когато благодарение на попаденията на Кислинг и Белараби „фармацевтите" се наложиха с 2:0 над Байерн Мюнхен и по този начин запазиха жива европейската си мечта. В класирането на Бундеслигата Байер заема пето място на четири точки от четвъртия Шалке 04.

За домакините отпаднаха контузените Алексис Санчес, Ерик Абидал, Ибрахим Афелай и Давид Вия. Под съмнение е участието на Тиаго Алкантара, който пропусна сблъсъка с Хихон през уикенда. В този мач Пике получи червен картон, но наказанието важи само за срещи от местното първенство и защитникът би трябвало да играе утре вечер. Схема на игра 4-3-3.

Робин Дут няма да може да разчита на контузените Михаел Балак, Сидни Сам и Транкуило Барнета. Защитникът Чорлука пропусна мача през уикенда срещу Байерн Мюнхен и не е ясно ще играе ли утре вечер. Много е вероятно немският тим да излезе със същия състав и схема на игра както срещу баварците, което означава, че Швааб ще бъде на десния фланг, Бендер и Рейнарц в опорната зона, а схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Кислинг в ролята на самотен нападател.

- Барселона спечели едновременно първите полувремена и целият мач в последните си 6 двубоя от Шампионската лига.
- Барселона вкара поне 2 гола в последните си 8 мача от Шампионската лига.
- Барселона спечели последните си 4 мача срещу Байр Леверкузен във всичи състезания.
- Над 2,5 гола бяха отбелязани в 7 от последните 8 мача на Барселона в Шампионската лига.

Байер Леверкузен победи с 2:0 Байерн Мюнхен през уикенда и определено, „аспирините" се намират в подем. Въпреки това, европейският шампион ще бъде твърде голяма хапка за немският тим. Барселона получи само 11 изстрела през този сезон, така че ще бъде истински подвиг, ако Байер успее да отправи дори 3 удара в очертанията на вратата на каталунците, а какво остава „аспирините" да отбележат 3 гола.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

11 февруари Осасуна - Барселона 3:2 (Примера)
14 февруари Байер Леверкузен - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
19 февруари Барселона - Валенсия 5:1 (Примера)
26 февруари Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)
03 март Барселона - Спортинг Хихон 3:1 (Примера)

Байер Леверкузен:

11 февруари Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 1:0 (Бундеслига)
14 февруари Байер Леверкузен - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
18 февруари Байер Леверкузен - Аугсбург 4:1 (Бундеслига)
25 февруари Кьолн - Байер Леверкузен 0:2 (Бундеслига)
03 март Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 2:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Барселона - Байер Леверкузен

7 срещи
4 победи за Барселона
1 равенство
2 победи за Байер Леверкузен
Голова Разлика: 10:6 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.12
Равен - 8.50
Байер Леверкузен - 21.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.12
Равен - 8.00
Байер Леверкузен - 19.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122