Арсенал - Милан: Мисията невъзможна


Н. Гавазов

Арсенал - Милан: Мисията невъзможна

Арсенал - Милан
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 06.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Арсенал посреща Милан в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. „Артилеристите" са изправени пред трудната задача да върнат четири гола дефицит, които получиха в първия мач на „Сан Сиро" - не може да има никакво съмнение, че лондончани ще трябва да демонстрират може би най-добрата си игра от началото на годината, ако искат да осъществят своите намерения и да продължат в надпреварата.

Хората на Арсен Венгер се намират във великолепна форма и в добро настроение след като вкараха пет гола на „шпорите" за последно на „Емирейтс" и седем срещу Блекбърн преди това. През уикенда лондончани победиха Ливърпул с 2:1 на „Анфийлд" навярно в първи мач от началото на сезона, в който не превъзхождаха своя противник - благодарение на тези успехи Арсенал се промъкна в топ 4 и с основание поглежда към третото място където е Тотнъм. Въпреки всичко, трябва да признаем, че „артилеристите" запазиха само един път чиста своята врата в последните си десет срещи във всички турнири и това се случи при гостуването на Болтън. Ако утре вечер лондончани отново допуснат гол, нападателите ще трябва да отбележат шест.

Милан също има повод за радост, защото спечели последните си три гостувания, включително срещу първите два най-добри домакини в Серия А Удинезе и Палермо, а успехът срещу „росанеро" е повече от впечатляващ - рядко има отбор, който да успее да отбележи четири гола на „Барбера" и да запази мрежата си суха. Мачът в Сицилия беше белязан и с опустошителното завръщане на Златан Ибрахимович, който показа, че се намира във великолепна форма, оформяйки хеттрик както и доброто представяне на Робиньо, който записа две асистенции. Сезонът за „росонерите" действително се развива добре, имайки в предвид, че хората на Алегри загубиха само 3 от 17 гостувания през целия сезон и след 26 изиграни мача оглавяват еднолично класирането в Серия А.


Арсенал излиза за мача с Милан в добро настроение след последните драматични победи, но когато става дума за контузени играчи, нещата не изглеждат точно така и може да кажем, че лондончани платиха скъпо цената на своя успех, защото днес стана ясно, че Микел Артета, Васирики Абу Диаби и Йоси Бенаюн са получили контузии на „Анфийлд" и ще се присъединят в лазарета към Андре Сантос, Пер Мертезакер, Джак Уилшър и Аарън Рамзи. Под въпрос е участието на Томас Вермален, Томаш Росицки и Киърън Гибс и въпросът с тяхното присъствие ще бъде изяснен утре през деня. Ако чехът играе, то вероятно ще си сътрудничи в опорната зона със Сонг, а Уолкът, Жервиньо и Окслейд-Чембърлейн ще играят зад Ван Перси.

Кадровото положение на гостите също изглежда трагично. В лазарета се намират Алешандро Пато, Марио Йепес, Алберто Ауилани, Антонио Касано, Александър Меркел и Родни Щрасер. Дисквалифициран е Масимо Амброзини, а Съли Мунтари, Филипо Индзаги и Дженаро Гатузо нямат право да играят в Шампионската лига. Зеедорф и Боатенг не бяха включени в последните няколко двубоя на Милан и е много вероятно да пропуснат мача на „Емирейтс". С толкова много отсъстващи, Милан изглежда прекалено „тънък" в средата на терена. Емануелсон може да попадне в халфовата линия, а Ел Шаарави да играе зад Робиньо и Ибрахимович.

- Милан вкара поне 2 гола в 6 от последните си 7 мача в Шампионска лига.
- Над 2,5 гола бяха отбелязани в последните 3 мача от Шампионска лига, в които участваше Арсенал.
- В 7 от последните си 19 победи у дома в европейските турнири, „артилеристите" отбелязаха 4 и повече гола.
- Милан отпадаше на този етап от Шампионската лига във всеки един от последните 4 сезона.
- Нито един отбор досега не е успял да преобърне дефицит от 4 гола в сегашния формат на плейофите на Шампионската лига. Само три са тимовете, които са успели да сторят това, но в средата на 80-те години.

„Знам, че моите играчи са наранени от първия резултат, така е утре те ще излязат и ще изнесат представление. Важното е, че вярваме в успеха. Вярата е още по-силна, когато последните ти резултати са положителни. Загубихме с 0:4 в Милано, но те имаха пет изстрела. Ако те могат да вкарат четири гола, защо ние да не вкараме пет?", заяви Венгер.

„Мачът изглежда лесен, но това не е така. Ще трябва да бъдем много решителни и нямаме право да подценим мача. Имаме голям шанс да се класираме на четвъртфиналите, но ще трябва да дадем най-доброто от себе си, за да стигнем дотам", коментира Алегри.

Да бъдат вкарани толкова много голове на отбор като Милан изглежда трудна задача. Контузиите в състава на Арсенал междувременно правят тази задача още по-трудна. Но „артилеристите" са сила у дома си и „росонерите" ще се съобразят с този факт. Вероятно хората на Алегри ще предоставят повече топката на своя противник, който от самото начало на мача ще доминира, но ако бранителите на гостите успеят да неутрализират Ван Перси - а той със сигурност ще бъде „ухажван" - доминирането във владеенето на топката няма да означава нищо. В същото време нападателите на гостите ще чакат своя шанс и ако защитниците на Арсенал не бъдат концентрирани през цялото време, Ибрахимович няма да пропусне ги накаже. Очаква ни интересен и вълнуващ мач, в който победител може да бъде всеки един от двата тима. Логиката сочи, че това ще са хората на Венгер, но лично моето мнение е, че лошата практика на „артилеристите" да допускат по няколко индивидуални грешки в защитата няма да бъде прекратена и те ще страдат от това, което ще направи тяхната мисия невъзможна

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

11 февруари Съндърланд - Арсенал 1:2 (Висша лига)
15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
18 февруари Съндърланд - Арсенал 2:0 (ФА Къп)
26 февруари Арсенал - Тотнъм 5:2 (Висша лига)
03 март Ливърпул - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Милан:

11 февруари Удинезе - Милан 1:2 (Серия А)
15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
19 февруари Чезена - Милан 1:3 (Серия А)
25 февруари Милан - Ювентус 1:1 (Серия А)
03 март Палермо - Милан 0:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Арсенал - Милан

5 срещи
1 победа за Арсенал
2 равенства
2 победи за Милан
Голова Разлика: 6:2 за Милан


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.10
Равен - 3.50
Милан - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.00
Равен - 3.40
Милан - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128