Фогел: Способни сме да вкараме на Байерн и като гости


Н. Гавазов

Фогел: Способни сме да вкараме на Байерн и като гости

Старши-треньорът на Базел Хайко Фогел сподели своите впечатления от снощния мач с Байерн Мюнхен в рамките на осминафиналите на Шампионската лига. Както е известно, немският гранд пристигна като фаворит, но в крайна сметка играчите на Юп Хайнкес трябваше да изпият горивата чаша и да се приберат у дома с един гол пасив. Според наставника на Базел, неговите възпитаници са в състояние да отбележат попадение и на „Алианц Арена" и по този начин да отстранят баварците от турнира.

„Ние играхме много добре в отбрана. На почивката казах на момчетата, че трябва да извлечем дивиденти от владеенето на топката. Радвам се, че успяхме да реализираме едно от положенията си. Разбира се, провървя ми и със смените. Сега сме в еуфория, но пред има един труден мач. Отборът ми има воля, а играчите са уверени в себе си", заяви Фогел на пресконференция след мача.

„През първото полувреме не съм удовлетворен от играта, защото в атака не поставихме трудни задачи пред съперника си. Напълно съзнаваме, че това е само една част от работата и като цяло играхме хармонично. Всеки ден се наслаждаваме на работата си, но в определен момент трябва да получим награда. Тази победа не е свидетелство за общ успех, но ние сме отбор, който е в състояние да вкара като гост. Ако го направим в Мюнхен, за Байерн ще бъде много трудно да се справи с нас", каза още наставникът на Базел.

 

  Сподели
99