Робиньо: Готови сме за борба на всички фронтове


Н. Гавазов

Робиньо: Готови сме за борба на всички фронтове

По-голямата част от играчите на Милан не бяха на себе си от щастие след края на снощния мач с Арсенал на „Сан Сиро". Както е известно, в първа осминафинална среща от Шампионската лига „росонерите" разгромиха с 4:0 отбора воден от Арсен Венгер, благодарение на попаденията на Кевин-Принс Боатенг и Златан Ибрахимович, както и на дубъла на Робиньо.

Именно бразилският нападател предупреди своите съотборници, че не трябва да се отпускат и да подценяват противника.

„Разбира се, всичко се разви много добре, но в Лондон трябва да демонстрираме същата решителност. Ние не трябва да позволяваме на съперника си да ни създава каквато и да е заплаха. Ибрахимович за пореден път доказа, че е изключителен футболист. Благодарение на своите подавания и финтове, той е неподражаем. Радвам се за него. Милан е готов за борба на всички фронтове. Ще се стараем с всички сили да го постигнем", заяви Робиньо за RAI Sport.

Не по-малко развълнуван бе защитникът на „росонерите" Тиаго Силва, който също се представи впечатляващо. Според него, отборната игра и изпълнението на всички указания на старши-треньора са били решаващия фактор за победата.

„В края на мача, да направиш тези важни намеси е страхотно. Страхотно е да помогнеш на отбора. Изпълнихме всички указания на треньора. Получи се перфектна седмица, както и перфектен мач тази вечер. Играхме добре, но реванша е различна среща. Трябва да загърбим емоциите и да се фокусираме върху вътрешното първенство. Тази вечер показахме, че играем ли отборно ще спечелим. Но сега трябва да оставим резултата настрана, защото срещу Чезена няма да ни е лесно", заяви Силва за RAI Sport.

 

  Сподели
91