Виали: Съмнявам се, че Челси може да спечели ШЛ


Н. Гавазов

Виали: Съмнявам се, че Челси може да спечели ШЛ

Италианецът Джанлука Виали, който навремето играеше за Челси, а след края на кариерата си на футболист пое мениджърският пост в отбора, в навечерието на старта на плейофите на Шампионската лига оцени шансовете на Челси в най-престижния европейски клубен турнир на Стария континент.

Според Виали, в момента четири отбора са по-силни от лондончани и това прави задачата на „сините" за победа в състезанието изключително трудна.

„Евентуален успех на Челси зависи от късмета при жребия, но също така от равнището на формата и от това, доколко ще бъдат избегнати травмите и наказанията. Шампионската лига е прекалено непредсказуем турнир и това се вижда например с отпадането на Манчестър Юнайтед миналата есен. Но аз се съмнявам, че Челси може да победи. Виждам четири отбора, които явно са по-силни: Барселона, Реал, Милан и разбира се Байерн Мюнхен, който на финала ще бъде с предимство заради домакинството си", заяви Виали.

„Разбира се, Абрамович иска да спечели Шампионска лига. Когато свикнеш да побеждаваш в националното първенство, започваш да се стремиш към следващата крачка и да завоюваш главния европейски трофей. Роман толкова много е вложил в този клуб, че на него му се иска най-накрая да види Челси победител в Шампионска лига. На негово място и аз щях да искам това", завършва бившият наставник на „сините".

 

  Сподели
82