Страхотен скандал се разрази преди мача Олимпик Лион - АПОЕЛ


Н. Гавазов

Страхотен скандал се разрази преди мача Олимпик Лион - АПОЕЛ

Страхотен скандал се разрази в навечерието на първата среща от осминафиналите на Шампионската лига между Олимпик Лион и кипърския АПОЕЛ, съобщава Eurosport. Както е известно, тази вечер двата отбора излизат един срещу друг на „Стад Жерлан" и според регламента на УЕФА, гостите от островната държава имат право да проведат тренировка на стадиона, на който ще играят днес, като заниманията могат да се проведат в същия час, в който стартира двубоя.

Това обаче не се случи и вчерашната тренировка на АПОЕЛ бе провалена, след като УЕФА забрани на кипърския тим да използва „Стад Жерлан" в понеделник вечер, след като по-рано домакините предупредили европейските футболни чиновници, че тревата може да бъде повредена.

Скандалното в случая е, че гостуващия отбор е разбрал за решението едва при пристигането си пред спортното съоръжение. Късният час на практика не е позволил на апоелци да потърсят друго игрище и отборът се прибрал в хотела.

„За това решение на УЕФА разбрахме едва в последния момент. Разочаровани сме и не разбирам, защо не бяхме предупредени по-рано. Надяваме се, че това не е направено умишлено и зад забраната не се крие нищо", заяви старши-треньорът на АПОЕЛ Иван Йованович.

 

  Сподели
161