Гуардиола: Винаги сме имали проблеми на осминафиналите


Н. Гавазов

Гуардиола: Винаги сме имали проблеми на осминафиналите

В навечерието на първата осминафинална среща от Шампионската лига с Байер Леверкузен, наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола предупреди, че воденият от него отбор винаги е имал проблеми на този стадии на турнира. Очевидно е, че специалистът все още си спомня миналогодишния двубой с Арсенал, в който каталунците бяха на прага на отпадането си до момента, в който Ван Перси не бе изгонен несправедливо.

„Шампионската лига е огромно предизвикателство, невероятно и винаги те мотивира. Отиването на осминафинал в Европа без това няма как да мине. Затова може би в 1/8-финалите на Шампионската лига винаги сме имали проблеми", заяви Гуардиола за ZDF.

„Байер е немски отбор. Ако им позволим да се разбягат, те ще ни победят. Опасни са в разиграването на стандартни положения и наказателни удари. Притежават всичко, с което могат да ни създадат проблеми, ако не контролираме мача. Много пъти съм играл срещу немски отбори и много пъти съм страдал, защото те никога не се предават. Изпуснем ли играта от контрола си, наистина ще имаме проблеми", каза още наставника на Барселона.

 

  Сподели
87