Челси ще излъже Юве в тактическата битка на Хидинк и Раниери


.

Челси ще излъже Юве в тактическата битка на Хидинк и Раниери

Безспорно един от най-чаканите двубои в Шампионската лига е този между Челси и Ювентус. Финалистът от миналия сезон на надпреварата среща на “Стамфорд Бридж” тимът воден от бившия си мениджър Клаудио Ранири Ювентус.

Отскоро Челси се води от временния си наставник Гуус Хидинк, който успя в първи си мач да спечели срещу пряк конкурент за челно класиране във Висшата лига Астън Вила при това като гост. Хидинк вече е печелил КЕШ – през 1988 година с ПСВ Айндховен. Повтарят се и събитията от миналата година. Сензационно тогава Моуриньо бе сменен, а Аврам Грант достигна до Москва и бе на сантиметри от триумфа.

Във Висшата лига Челси изостава на 10 точки от шампиона Манчестър Юнайтед, но едва ли ще се откаже да преследва титлата, докато има математически шанс за това. В групата си пък “сините” вече играха с италиански противник – Рома, срещу когото постигнаха победа и загуба. 

Клаудио Раниери заслужава голямо признание от Челси, тъй като той постави началото на този отбор, който сега са лондончани. След като бе прогонен, той намери мястото си в Торино и започна операция по спасяването на затъналия след Калчополи гранд Ювентус. “Старата госпожа” бързо се съвзе и в момента е на втора позиция в Серия А на 9 точки зад шампиона Интер и с смели амбиции за триумф в Европа.

Ашли Коул се завръща в състава на Челси, след като бе наказан за последния мач във Висшата лига. Рикардо Карвальо е близо до възстановяване, но едва ли ще се рискува с включването му в игра. Алекс ще е партньор на Тери в центъра на отбраната.

Трезеге отново е здрав, но Раниери може би ще реши Амаури и Дел Пиеро да водят атаката на “бианконерите”. Зебина, Кнежевич, Де Келие и Дзанети са аут от мача поради травми, но Киелини е на линия, след като направи успешно завръщане при успеха с 2:0 над Палермо.

Определено на “Стамфорд Бридж” единственият фаворит в този двубой може да е Челси. Вероятно двата тима ще оставят решаването на крайния победител за реванша и ще играят доста предпазливо и строго спазващи тактическите указания на двамата наставници. Може би тук е по-важен треньорския сблъсък, отколкото този на футболистите на терена, въпреки че играчи като Дел Пиеро, Недвед, Лампард и Анелка могат да решат мач дори с един удар. Вероятно “сините” ще измъкнат минимален успех.


Вероятни състави:

Челси: Чех, Босингва, Алекс, Тери, Коул, Микел, Балак, Лампард, Калу, Анелка, Дрогба

Ювентус: Буфон, Григера, Киелини, Мелберг, Молинаро, Каморанези, Тияго, Поулсен, Недвед, Дел Пиеро, Амаури

Последни 5 мача:

Челси: ППРЗП
Ювентус: ПРПЗЗ

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
54