Голово равенство ще даде предимство на Байерн преди реванша


.

Голово равенство ще даде предимство на Байерн преди реванша

Байерн Мюнхен може да се приеме за отбор с късмет, след като изтегли Спортинг Лисабон за 1/8-финалите на Шампионската лига, португалците може да изглеждат наглед аутсайдери, но съвсем не са безобидни.

Спортинг влиза в първия мач срещу германците на “Жозе Алваладе” като 3-ти в португалската Суперлига на 4 точки изоставане от лидера Порто. До тази фаза на Шампионската лига “лъвовете” достигнаха след успешни мачове срещу Шахтьор и Базел и поражения от Барселона.

Нападателят на Спортинг Хелдер Пощига ще пропусне мачовете с Байерн заради контузия в лявото коляно, която получи в съботното дерби с Бенфика, спечелено с 3:2. Това е голям удар за Бенто, защото Пощига е основна звезда на отбора. Така за партньор на Лиедсон най-вероятно ще бъде избран Дерлей. Руй Патрисио, Мигел Велосо и Адрин Силва също са с травми и няма да играят.

Байерн пък е в изпаднал в някаква криза, която се проявява в най-лоши момент от сезона. Баварците загубиха 3 от 4 мача на старта на пролетния полусезон в Бундеслигата и за момента защитата на титлата в изключително завързаното първенство изглежда трудно постижима цел. Напоследък дори се заговри за възможността Юрген Клинсман да се раздели с поста си на старши-треньор вклуба.

Лука Тони вероятно ще се завърне сред титулярите, въпреки че пропусна загубата от Кьолн с 1:2 поради травма в ахилеса. Лусио получи почивка срещу “козлите”. Възможно е Хамит Алтънтоп да замени Бастиян Швайнщайгер, въпреки че Клинси призна, че не мисли да прави много промени, въпреки слабата форма на тима.

Спортинг Лисабон има доста проблеми със състава си, но пък посреща един не особено убедителен Байерн Мюнхен. С четирите си титли обаче немците са едно от големите имена в турнира. За тях се знае, че винаги оцеляват. Отстраняване от Спотинг може да ги вкара в доста сериозна дупка, но е малко вероятно. Все пак за първия двубой равенството изглежда най-справедливия резултат.

Вероятни състави:

Спортинг: Тияго, Педро Силва, Тонел, Андерсон Полга, Грими, Рочембак, Исмаилов, Вукевич, Мутиньо, Лиедсон, Дерлей

Байерн: ренсинг, Одо, Лусио, Демикелис, Лам, Ван Бомел, Зе роберто, Алтънтоп, Рибери, Клозе, Тони

Последни 5 мача:

Спортинг: ППЗПР
Байерн: ЗЗПЗП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
74