Арсенал ще спечели минимално срещу Рома


.

Арсенал ще спечели минимално срещу Рома

Арсенал срещу Рома е единият от трите сблъсъка между англичани и италианци в Шампионската лига. Всъщност се срещат два доста сходни тима, които не крият амбициите си да триумфират в най-престижната надпревара в Европа.

Поради някои нелепи издънки в груповата фаза Арсенал остана втори и изтегли за съперник вицешампиона на Италия. Миналата година “топчиите” победиха в същата фаза рутинирания Милан след 0:0 у дома и 2:0 насред “Меаца”. Това бе определено като голяма изненада, но Арсенал наистина имаше класа да стигне далече. Не без доза късмет в следващата фаза го спря Ливърпул.

Този сезон е значително по-сложен за момчетата на Арсен Венгер. Във Висшата лига те са в битка за четвъртото място, което е на 6 точки пред тях. В последния кръг Арсенал не съумя да се наложи на свой терен над Съндърланд и това за пореден път даде повод на критиците да атакуват политиката на Венгер, който залага на млади играчи.

Положението при Рома през този сезон е кажи-речи същото. С тази разлика, че “вълците” триумфираха в доста тежка група с Челси, Бордо и Клуж. Поожението им в Серия А е като това на Арсенал, с тази разлика, че Тоти и компания са 6-ти, но само на 2 точки зад 4-ата позиция. Това разбира се дава добър шанс на тима на Спалети в края на май отново да е спокоен за финансовия си баланс с участие в Шампионската лига.

Това издание на най-престижния турнир е по-специално за Рома, тъй като финалът е на техния “Стадио Олимпико”. Доколко обаче римляните имат сили да стигнат до него, предстои да видим. Истината е, че в последните две години те страдат заради английски съперник. Мачовете с Манчестър Юнайтед им станаха, в буквалния смисъл, до болка познати.

Томаш Росицки, Тео Уолкът, Едуардо да Сивла и Емануел Адебайор са с различни контузии, а зимната покупка Андрей Аршавин игра в турнира с екипа на Зенит. Завръща се Абу Диаби.

Шегичката на Тоти, че е контузен и няма да играе изприщи тифозите на италианците и когато Принца на Рим каза, че се майтапи всички избухнаха в нервен смях. Със жуан обаче положението не е смешно – той е най-голямата въпросителна пред Спалети. Сисиньо вероятно ще е напълно възстановен за двубоя.

Този сблъсък ще е по-скоро тактически и ще падне голямо надлъгване. Едва ли някой от двата тима ще се хвърли да решава всичко в Лондон. Всъщност 0:0 е доста изгоден резултат и за двата тима. Все пак домакинството би трябвало да даде леко предимство на “топчиите” и те да вземат мача с минимален резултат.

Вероятни състави:

Арсенал: Алмуня, Саня, галас, Туре, Клиши, Ебуе, Денилсон, Сонг, Насри, Диаби, Ван Перси

Рома: Дони, Сисиньо, Мексес, Диамутен, Рийзе, Бриги, Де Роси, Тадей, Перота, Тоти, Баптища

Последни 5 мача:

Арсенал: РПРРР
Рома: ПЗПРП

Прогноза - 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
37