Лион няма да допусне домакинско поражение от Барселона


.

Лион няма да допусне домакинско поражение от Барселона

Олимпик Лион посреща Барселона в един от интересните 1/8-финали на Шампионската лига. Французите за пореден път са във фазата на директните елиминации и за пореден път имат тежък съперник пред себе си.

За поредна година Лион е лидер във френската Лига 1, но сякаш този път тимът изпитва повече затруднения, въпреки че след последната си победа над Нанси с 2:0 си осигури приличната преднина от 6 точки на върха. За Лион обаче отдавна мечта е Шампионската лига, но винаги нещо не достига на французите. Най-силните им години сякаш отминаха, но защо сега да не дойде моментът, в който те да направят мечтания пробив.

Барселона пък най-накрая загуби в Примера и то от градския съперник и последен в класирането Еспаньол. Това шокира доста хора, тъй като досега каталунците газеха всичко по пътя си. След загубата и добрите игри на Реал напоследък преднината на Барса на върха се стопи само на 7 точки, а до скоро беше 12.

Клод Пюел и Хосе Гуардило се срещат за пръв път като треньори, но  като футболисти те са играли през 1994, когато испанците печелят в два мача срещу Монако. Миналата година Лион и Барса бяха в една група и завършиха при 3:0 за каталунците и 2:2. 

Бензема, Жунинио Пернамбукано, Фабио Гросо и Кадер Кейта получиха почивка в предишния мач от треньора си Клод Пюел и се очаква  да играят срещу Барселона със свежи сили. Единствената дилема на  Пюел е на кого да заложи в дясната част на защитата, защото Клерк и Антони Ревелие са контузени, така че Ламин Гасама и Джон Менса вероятно ще играят.

Ерик Абидал няма да може да се изправи срещу бившия си клуб, тъй като в събота получи контузия, която го вади от играта за два месеца. Андрес Иниеста и Габи Милито също няма да играят. Карлес Пуйол или Силвиньо ще са избора на Гуардиола за ляв бек, като наставникът трябва да избира между Серхио Бускетс и Сейду Кейта за партньор на  Туре Яя и Шави в халфовата линия.

Барселона ще иска да отговори подобава на загубата от Еспаньол, но пък и Лион има своите амбиции в Шампионската лига. Каталунците определено са фаворити, но ще им е трудно да стигнат до победа на “Жерлан”, където старото куче Жуниньо и младият Бензема ще искат да поднесат бомбата на турнира.

Веротни състави:

Лион: Лори, Гасама, Гросо, Менса, Бумсон, Тулалан, Макун, Кейта, Муниер, Жуниньо, Бензема

Барселона: Валдес, Алвес, Силвиньо, Пуйол, Пике, Туре, Кейта, Шави, Хенри, Меси, Етоо

Последни 6 мача:


Лион: ПППРПП
Барселона: ЗРПППП

Прогноза – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28