Алегри: Милан има шансове да преодолее Арсенал


Н. Гавазов

Алегри: Милан има шансове да преодолее Арсенал

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри смята, че неговият отбор има всички шансове да се справи с Арсенал в осминафиналите на Шампионската лига. Както е известно, днешният жребии за плейофите в най-престижния европейски клубен турнир противопостави един срещу друг именно тези два отбора, които оформиха една от най-интересните двойки от елиминационния етап на турнира.

„Ние имаме добри шансове за класиране в следващия рунд. Но за целта, през февруари отборът трябва да се намира в своята най-добра игрова кондиция и да избегнем травмите, които ни попречиха в края на сезона. В най-добрия случай, ние осъзнаваме силата на младия и добре организиран Арсенал", заяви Алегри за Sky Sports.

Директорът на италианския клуб Умберто Гандини смята, че „росонерите" трябва да вземат от Арсенал реванш за загубата преди четири години.

„Милан задължително трябва наруши неприятната традиция от мачовете си с Арсенал и с другите английски отбори през февруари - помним, как загубихме от „артилеристите" с 0:2 на „Сан-Сиро" през сезон 2007/08 и излетяхме от турнира или как бяхме елиминирани от Тотнъм миналата година. Сега имаме намерение да продължим напред", заяви Гандини.

 

  Сподели
84