Мадзари: Умишлено си изпросих червен картон


Н. Гавазов

Мадзари: Умишлено си изпросих червен картон

Старши-треньорът на Наполи Валтер Мадзари обясни своето поведение по време на срещата от шестия кръг на Шампионската лига срещу Виляреал. Както е известно, неаполитанците спечелиха с 2:0 и по този начин се класираха за плейофите в турнира, а по време на срещата Мадзари бе изпратен на трибуните за лошо поведение край тъчлинията.

„Изключително съм щастлив да подаря този резултат на нашите запалянковци. Много отдавна не бях преживявал подобно нещо и аз се гордея с отбора. Дали се боях от провал? Да. Виляреал изненадващо излезе много мотивиран и аз виждах опасностите всяка минута. Домакините се бореха за равенство и нещата се развиваха според техния план. Тогава реших по някакъв начин да стимулирам футболистите и прецених, че това може да стане само, ако получа червен картон. Оказа се, че моят ход бе правилен - играчите ми вдигнаха оборотите и вкараха два гола", заяви Мадзари за Radio Kiss Kiss.

„Защо не се радвах на головете. Вижте, всичко можеше да се случи на „Мадригал". Но след мача радостта ми беше неописуема. Надявам, се, че УЕФА няма да ме накаже, но ако всеки успех на Наполи оттук нататък идва с късмета на моя помощник, аз съм съгласен да гледам мачовете от трибуните", каза още наставникът на „партенопеите".

 

  Сподели
120