Сър Алекс: Загубихме заради пропуските си


Н. Гавазов

Сър Алекс: Загубихме заради пропуските си

Сър Алекс Фъргюсън призова Манчестър Юнайтед да се възползва от нещастното си отпадане от Шампионската лига като мотивация за бъдеща слава. Както е известно, съдбата на „червените дяволи" бе в техните ръце тази вечер, но с попадения на Щелер и Фрай Базел поведе с 2:0 над именития си съперник. Голът на Фил Джоунс върна в мача отбора на Юнайтед, но попадението дойде твърде късно и в крайна сметка швейцарците постигнаха победа, която ги класира за плейофите в турнира.

Шотландският специалист много пъти е виждал как неговият отбор е преодолявал неуспехите през годините и той се надява, че сегашните млади попълнения могат да използват поражението, като трамплин за бъдещето.

„Разбира се, че сме разочаровани. Няма начин да се чувстваме различно. Това обаче е част от футбола и трябва да преодолеем случилото се, а този отбор много път в миналото е използвал тези разочарования като допълнителна мотивация" заяви след мача Сър Алекс.

„Тези млади играчи със сигурност се чувстват разочаровани, но трябва да се справят и да продължат с кариерата си. Нашите резултати в последните няколко години бяха отлични. Това е голяма загуба, защото все пак става въпрос за най-добрия турнир в света. Това е чудесен турнир", каза още наставникът на Юнайтед.

„Започнахме лошо мача. Очаквахме да контролираме топката, но вместо това те ни вкараха при първата си реална атака. Когато играеш навън и губиш с 0:1 имаш много работа за вършене. Не се възползвахме от възможностите, които имахме и това е историята на мача", допълва шотландският специалист.

„За съжаление сега ще трябва да играем в Лига Европа, а това означава двубои в четвъртък и през уикенда. Това не е най-добрият вариант за нас. Това е нашето наказание, че не се класирахме", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
79