Вилаш-Боаш призова феновете за подкрепа


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш призова феновете за подкрепа

Андре Вилаш-Боаш призова феновете на Челси да пресъздадат духа от победата с 4:2 над Барселона в днешния мач на „сините" срещу Валенсия. Както е известно, в последния си двубой от група Е на Шампионската лига английският отбор се нуждае от задължителна победа или резултатно равенство срещу „прилепите", ако не иска да отпадне от по-нататъшното си участие в най-престижния европейски клубен турнир.

Евентуален провал тази вечер ще увеличи натиска върху португалския специалист, който смята, че феновете на отбора могат да изиграят важна роля за успеха на „Стамфорд Бридж".

„Феновете могат да окажат огромно въздействие. Ще трябва да се обединим. Ако постигнем това, ние ще подложим Валенсия на допълнителен натиск", заяви Вилаш-Боаш, който беше част от екипа на Жозе Моуриньо, когато Челси отстрани Барселона преди шест години.

Португалският специалист също така обясни ситуацията около Алекс и Анелка, подчертавайки професионализма на двамата. Както е известно, бразилецът и французинът поискаха да бъдат поставени в трансферната листа и молбата им бе удовлетворена, но в същото време те бяха отстранени от тренировките на отбора.

„Двамата не са третирани като престъпници. Седнахме и обсъдихме ситуацията с тях и агентите им. Техният професионализъм и почтеност никога няма да бъде поставен под съмнение, но играчи, които са поставени в трансферната листа вече не мислят по същия начин", каза наставникът на Челси.

  Сподели
123