АПОЕЛ - Шахтьор: По-мотивираният отбор е този на домакините


Н. Гавазов

АПОЕЛ - Шахтьор: По-мотивираният отбор е този на домакините

АПОЕЛ - Шахтьор Донецк
Стадион: "GSP", Никозия
Дата: 06.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Овидиу Алин Хатеган (Румъния)


„Сега аз съм най-щастливият човек на земята. Ние постигнахме това, за което преди три месеца дори не мечтаехме. Този момент е награда за усилията, които хвърлихме в началото на сезона" - тези думи, както вече се досещате принадлежат на старши-треньора на Лацио Йованович. Неговият отбор взе молива и започна да пише своята история, а освен това обърка тотално сметките на смятаните за фаворити Порто и Зенит. В петия кръг на Шампионската лига АПОЕЛ завърши 0:0 при гостуването си на Зенит, с което кипърци събраха девет точки и се класираха за плейофите в турнира. Ако утре вечер хората на Йованович победят Шахтьор, те ще завършат с най-добри показатели в групата и колкото и невероятно да звучи, при жребия ще имат шанса да играят срещу по-леки съперници, въпреки относителността на това понятие.

Неотдавна Шахтьор спечели Купата на УЕФА, а миналата година достигна до четвъртфиналите на Шампионската лига. Специалистите предричаха, че група G ще бъда „кървава" и сочеха украинците за лек фаворит пред Зенит за второто място, но...В крайна сметка, преди последната си среща в най-престижния европейски турнир на клубно ниво футболистите от Донецк не само нямат победа, но в пет мача отбелязаха само 4 гола, което направи отбора на Мирча Луческу истински аутсайдер, който загуби шансове да играе дори в Лига Европа.

Домакините ще излязат без някои от основните си играчи, които страдат от контузии - Тричковски, Пинто и Алтон, а Боавентура лекува дълговременна травма. Вероятно атаката ще се води от Солари, който през уикенда се разписа, а на левия фланг Йованович ще може да избира межди Оливейра и Караламбидис, но най-вероятно ще бъде избран бразилеца.

Гостите пристигат без Чигирински, който на 26 октомври разкъса мускул на бедрото си. Атаката ще се води от Адриано, което означава, че Да Силва ще започне мача от пейката. Почти сигурно е завръщането на Кобин и Рат, които не взеха участие в последната среща на тима срещу Арсенал Киев, а в опорната зона най-вероятно Луческу ще предпочете да се довери на Хубшман, вместо на Степаненко.

Как ще завърши този двубой е свързан с това, доколко домакините са мотивирани за победа.

„Ние постигнахме победа е в това, че си гарантирахме участие на плейофите. Но продължаваме да сме мотивирани и целта ни е да спечелим първото място в групата", заяви Йованович на днешната пресконференция преди мача.

Шахтьор у дома не успя си да победи АПОЕЛ в срещата помежду им в края на септември. Защо трябва да предполагаме, че това може да стане в Кипър? Още повече, че хората на Луческу едва ли имат нужната мотивация и всички сили в момента са хвърлени в преследване на лидера в класирането на украинската Висша лига Динамо Киев.
Последни 5 изиграни срещи:

АПОЕЛ:

06 ноември Неа Саламис - АПОЕЛ 1:0 (Лига 1)
19 ноември АПОЕЛ - Ермис 2:0 (Лига 1)
23 ноември Зенит - АПОЕЛ 0:0 (Шампионска лига)
27 ноември Еносис - АПОЕЛ 0:2 (Лига 1)
02 декември АПОЕЛ - Дерения 2:0 (Лига 1)

Шахтьор Донецк:

06 ноември Оболон Киев - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)
19 ноември Шахтьор Донецк - Металург Донецк 2:0 (Висша лига)
23 ноември Шахтьор Донецк - Порто 0:2 (Шампионска лига)
27 ноември Карпати Лвов - Шахтьор Донецк 0:5 (Висша лига)
02 декември Шахтьор Донецк - Арсенал Киев 5:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

АПОЕЛ - Шахтьор Донецк

1 среща
0 победи за АПОЕЛ
1 равенство
0 победи за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:
АПОЕЛ - 2.10
Равен - 3.30
Шахтьор Донецк - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
АПОЕЛ - 2.05
Равен - 3.30
Шахтьор Донецк - 3.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
98