Леверкузен ще търси първото място в групата


Т. Михайлов

Леверкузен ще търси първото място в групата

Генк - Байер Леверкузен
Стадион: "Кристал Арена", Генк
Дата: 06.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)


Байер Леверкузен гостува на Генк в последен двубой от груповата фаза на Шампионската лига. В Група Е „аспирините“ са лидер с 9 точки преследвани от Челси и Валенсия с по 8. Участието на немците във фазата на директните елиминации е сигурно, но първото място, което би трябвало да донесе по-лек съперник – не. Затова и трите точки са доста важни.

Генк ще напусне най-престижния турнир в Европа след очаквано слабо представяне в тази трудна компания. Белгийците имат 2 точки, които бяха спечелени у дома срещу Валенсия и Челси. Тимът е отбелязал само един гол, при 1:1 във вратата на английския колос, но не можа да опази честта си миналата седмица, когато бе смазан на „Местая“ със 7:0. В Юпилер лигата Генк е едва 8-ми с 23 точки от 16 кръга като в петък загуби от Жерминал с 2:0.

След фамозен обрат за 2:1 над Челси преди 2 седмици тимът на Робин Дут си гарантира участие сред 16-те най-добри тима в Европа. „Аспирините“ бяха страховит домакин, взимайки пълни 9 точки на „Байарена“. Гостуванията на Валенсия и Челси бяха загубени, но това не се оказа фатално. В Бундеслигата Байер е 6-ти на 6 точки от лидера Байерн Мюнхен. В последния кръг „аспирините“ победиха с 2:0 Хофенхайм като нямат поражение в последните 5 кръга.

Марио Бийн има твърде много проблеми с контузии. Новото име в лазарета е това на Кевин Де Бруин, който е със счупен пръст. Абел Масуеро, Давид Хюберт, Джероен Симайес и Торбен Йонелейт са също аут. Халем Хиланд и Йеле Восен са под въпрос, пропускайки последния мач.

Извън сметките за Леверкузен твърдо са Транкило Барнета и Рене Адлер. Карим Балараби и Хано Балич имат разтежения. Йомер Топрак е под въпрос.

Генк не е загубил нито един мач у дома, докато Байер няма победа навън. Въпреки това немците са фаворит заради многото контузени в състава на белгийците и заради нуждата от победа за гостите. Разликата в резултата едва ли ще е голяма като и равенството е потенциален залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Генк:

05 ноември Генк - Кортрийк 2:2 (Лига 1)
19 ноември Генк - Вестерло 3:0 (Лига 1)
23 ноември Валенсия - Генк 7:0 (Шампионска лига)
27 ноември Гент - Генк 2:0 (Лига 1)
02 декември Беершот - Генк 2:0 (Лига 1)

Байер Леверкузен:

05 ноември Байер Леверкузен - Хамбургер 2:2 (Бундеслига)
18 ноември Кайзерслаутерн - Байер Леверкузен 0:2 (Бундеслига)
23 ноември Байер Леверкузен - Челси 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Херта - Байер Леверкузен 3:3 (Бундеслига)
02 декември Байер Леверкузен - Хофенхайм 2:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Генк - Байер Леверкузен

1 среща
0 победи за Генк
0 равенства
1 победа за Байер Леверкузен
Голова Разлика: 2:0 за Байер Леверкузен


Коефициенти от bet365:
Генк - 6.50
Равен - 3.80
Байер Леверкузен - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Генк - 6.25
Равен - 3.75
Байер Леверкузен - 1.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193