Гуардиола: Гордея се с момчетата


Н. Гавазов

Гуардиола: Гордея се с момчетата

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола изрази задоволството си от победата с 3:2 над Милан в среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, в централният мач на вечерта двата гранда изнесоха истински спектакъл, а попадението на Боатенг ще остане завинаги в учебниците по футболна история.

„Сега нашето настроение е значително по-добро, отколкото след първата среща. Да дойдеш и да покажеш такава игра на „Сан Сиро" е много трудна задача. Момчетата ми са герои. Винаги съм се наслаждавал на срещите тук, а днес победихме един от най-добрите отбори в света. Публиката също бе невероятна и страстно поддържаше своите по време на целия мач. Радостни сме, че станахме част от всичко това", заяви Гуардиола на пресконференция след мача.

„Създадохме много голови положения, но и Милан не спеше. Още миналия път те ни дадоха урок, че са готови да се възползват от всяко наше колебание. Пуснах отначало Меси на десния фланг, но там беше Дзамброта и се принудих да върна Лео в центъра, с което не сгреших. За нас бе важно да спечелим този мач, за да имаме възможност да си починем повече преди дербито с Реал в Примера и изпълнихме успешно задачата", каза още наставника на Барселона.

 

  Сподели
91