Алегри: Срещу Барса трябва да играем по-добре, отколкото на Камп Ноу


Н. Гавазов

Алегри: Срещу Барса трябва да играем по-добре, отколкото на Камп Ноу

В първият кръг на груповата фаза на Шампионската лига Милан се добра на „Камп Ноу" до равенство 2:2, но в домакинството си тази вечер на европейския шампион, старши-треньорът на италианците Масимилиано Алегри иска от своите футболисти да покажат още по-добра игра. Както е известно, двата отбора се класираха за плейофите в турнира и битката на „Сан Сиро" ще бъде за обезпечаване на първото място в групата.

„Нас ни очаква интересен мач и ние няма да пожалим сили, за да го спечелим. От нас се иска да покажем класна игра, да демонстрираме висока интензивност и комапктност, особено в отбрана. Трябва да играем още по-добре, отколкото в предишната среща на „Камп Нои". Всички, включително и нападателите са длъжни да помагат на отбраната и да пресират съперника, когато топката се намира във владение на противника", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Алегри.

„Първият мач с Барселона се получи доста необичаен, защото вкарахме гол в самото начало. В стартовите 20 минути имахме повече положения от каталунците, а след това, те владееха много топката, което е основното им оръжие", допълва наставника на Милан.

„Златан е спокоен. Мотивиран е точно толкова, колкото и останалите негови другари в отбора. Ние сме длъжни да вярваме в себе си и да се отнасяме към Барселона с уважение, но не и да се боим. Ако ги победим, това ще ни достави много удоволствие и ще ни даде увереност", каза още Алегри.

 

  Сподели
95