Марсилия ще грабне визата за осминафиналите


Т. Михайлов

Марсилия ще грабне визата за осминафиналите

Олимпик Марсилия - Олимпиакос
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 23.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


Олимпик Марсилия посреща Олимпиакос в двубой от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Евентуална победа ще осигури почти на 100 процента участие на французите в следващата фаза на надпреварата. Гърците също имат шансове за попадане сред най-добрите 16 в Европа, но задачата пред тях е по-сложна.

Със 7 точки Марсилия е втори в класирането, на пункт под лидера Арсенал и с 3 точки аванс пред немския шампион Борусия. След домакинството си на Олимпиакос ОМ гостува в Дортмунд. Целта на възпитаниците на Дидие Дешан е този мач да се превърне в протоколен и дори да им даде възможност да атакуват първото място в групата. Положението на марсилци в Лига 1 не е никак добро като тимът е едва десети с 18 точки от 14 мача. Все пак в последните кръгове се забелязва пробуждане. Добрата серия от победи бе прекъсната в петък със загуба като гост на Монпелие с 1:0.

Олимпиакос поддържа интригата в Група F като не позволи да се превърне в абсолютен аутсайдер, макар и да заема последното място на този етап. Гърците победиха Борусия Дортмунд, с което подложиха крак на амбицирания немски тим. Загубата на старта от Марсилия у дома обаче усложни плана за ново достигане на фазата на елиминациите. След 8 изиграни срещи в гръцката лига пирейци са втори на 2 точки от лидера Панатинайкос. В събота беше и голямото дерби на южната ни съседка, завършило при равенство 1:1.

Халфът Матьо Валбуена вероятно ще се завърне в игра, след като пропусна мача с Монпелие. Лучо Гонсалес, който отбеляза победния гол в първия мач в Пирея също ще е титуляр, появявайки се като резерва на „Стад дьо ла Мусон“. Стефан Мбия също е възстановен макар да не е играл от август заради счупена метатарсална кост. Род Фани е аут заради счупен пръст.

Ернесто Валверде има доста проблеми с контузени. Ариел Ибагаса и Жан Макун са с травми в коленете. Пабло Орбаис е с разтежение. Тримата въобще не отпътуваха за Марсилия. Давид Фустер и Джамел Абдун са възстановенеи от дребни контузии.

Олимпик Марсилия е фаворит в двубоя, макар да изпитва известни затруднения през този сезон. Разликата между френското и гръцкото първенства е доста голяма и класирането не бива да заблуждава за това кой е по-силният тим. Победата в първия кръг ще даде допълнително самочувствие на марсилци, които са близо до второто си класиране на директните елиминации от 7 опита.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

25 октомври Олимпик Марсилия - Ланс 4:0 (Купа на Лигата)
29 октомври Дижон - Олимпик Марсилия 2:3 (Лига 1)
01 ноември Арсенал - Олимпик Марсилия 0:0 (Шампионска лига)
06 ноември Олимпик Марсилия - Ница 2:0 (Лига 1)
19 ноември Монпелие - Олимпик Марсилия 1:0 (Лига 1)

Олимпиакос:

23 октомври Паниониос - Олимпиакос 0:3 (Суперлига)
29 октомври Олимпиакос - ОФИ Крит 2:2 (Суперлига)
01 ноември Борусия Дортмунд - Олимпиакос 1:0 (Шампионска лига)
05 ноември Арис - Олимпиакос 2:3 (Суперлига)
19 ноември Олимпиакос - Панатинайкос 1:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Олимпиакос

3 срещи
3 победи за Олимпик Марсилия
0 равенства
0 победи за Олимпиакос
Голова Разлика: 6:1 за Олимпик Марсилия


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 1.61
Равен - 3.75
Олимпиакос - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Марсилия - 1.57
Равен - 3.60
Олимпиакос - 6.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200