Класически Манчестър Сити се справи с Виляреал


В. Мухарски

Класически Манчестър Сити се справи с Виляреал

Манчестър Сити постигна изключително важна победа при гостуването си на Виляреал. Англичаните победиха с класическото 3:0 в среща от Група "А" на Шампионската лига, която се игра на "Ел Мадригал".

След половин час игра "гражданите" откриха резултата чрез Яя Туре. Африканецът се възползва от грешка на Гонсало Родригес и с хубав плътен удар вкара за 1:0. В първата минута от продължението на първата част играчите Сити получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на Мусакио срещу Марио Балотели. Супер Марио превърна дузпата в гол и по този начин удвои резултата.

Виляреал погледна към вратата на своя противник в 61-ата минута, когато на Джо Харт се наложи да спасява удар на Борха Валеро. Десет минути по-късно Яя Туре вкара своя втори гол и общо трети в мача. Той получи хубав пас от Марио Балотели, след което без проблеми преодоля двама противникови играчи и реализира за крайното 3:0. Сити нанесе четвърта поредна загуба на Виляреал и по този начин изхвърли испанците от турнира.

  Сподели
111