Дешан: Най-умното, което може да направим е да опазим Ван Перси


Н. Гавазов

Дешан: Най-умното, което може да направим е да опазим Ван Перси

Старши-треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан сподели своите мисли относно предстоящият двубой срещу Арсенал на „Емирейтс". Както е известно, двата отбора ще излязат един срещу друг тази вечер в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят преди две седмици на „Стад Велодром" завърши с минимална победа 1:0 за „артилеристите" и френският специалист се надява този път поражението да бъде избегнато.

„Футболът не е точна наука. Може да играеш много добре, да контролираш мач и накрая да загубиш. Но може да се получи и обратното. Първият двубой между нас трябваше да завърши наравно. Но нямаше време как да обърнем резултата", заяви Дешан на пресконференция преди днешния мач.

„Арсенал игра много силно с Челси и отбеляза пет гола. Те притежават много класни нападатели, а освен това Робин ван Перси набра прекрасна форма. Той в момента е един от най-добрите футболисти в Европа. В това не бива да има никакво съмнение. Нападателите трябва да вкарват голове и след като се завърна в строя, той прави точно това. Освен това, Ван Перси играе в отбор, където всички му помагат. Жервиньо и Уолкът предпочитат да му подават вместо да правят нещо сами. Вероятно най-умното, което може да направим е да опазим Ван Перси. Той не бива да получава топката", допълва французинът.

„Ще бъде великолепно, ако удържим победа, но ще се радваме и на равенство. За нас главният мач е този с Олимпиакос, но за мен е важно играчите ми да вярват в успеха. Тогава може да се случи всичко", каза още Дешан.

 

  Сподели
135