Агуеро отхвърли обвиненията в неспортсментско поведение


Н. Гавазов

Агуеро отхвърли обвиненията в неспортсментско поведение

Серхио Агуеро отрече да е дразнил играчите на Виляреал след снощната победа на Манчестър Сити в двубой от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, аржентинският национал донесе победата на „гражданите" едва в четвъртата минута на допълнителното време, с което английският отбор записа първата си победа в турнира. След мача капитанът на испанците Карлос Марчена заяви, че Агуеро е отправил подигравки към него и съотборниците и определи поведението на голмайстора като „липса на уважение, етика и спортсменство".

„Поведението на Агуеро е неприемливо и то по начина, по който ги прави. Те говорят много за даден човек", заяви Марчена.

„Това, което той направи говори за липса на уважение, етика и спортсменство. Мислех, че вече е пораснал, но не разбирам, защо трябва да се присмиваш на колеги професионалисти за това, че са загубили. Той е страхотен играч, но защо трябва да ги прави тези неща?", пита на свой ред вицепрезидентът на Виляреал Хуан Мануел.

23-годишният Агуеро побърза да отрече отправените му обвинения.

„Аз нямам интерес да участвам в конфликти и отричам да съм се подигравал на играчите на Виляреал. Всеки може да свидетелства за моята дисциплина и професионализъм. Никога не бих направил подобно нещо", написа Агуеро на личната си страница в Twitter.

 

  Сподели
130