Байер Леверкузен - Валенсия: Битка за второто място


Н. Гавазов

Байер Леверкузен - Валенсия: Битка за второто място

Байер Леверкузен - Валенсия
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 19.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Байер Леверкузен приема Валенсия в среща от третия кръг на група Е от Шампионската лига. В квартет, където се намира английският Челси е ясно, че само едно е свободното място, което ще даде право за участие на плейофите в турнира. Поради това, най-вероятно в двубоите между немския и испанския отбор ще се реши съдбата на второто място в групата. След първите два кръга „аспирините" имат точка повече от своите конкуренти - Байер загуби от Челси с 0:2, но победи Генк с 2:0. „Прилепите" все още са без победа, но и никой не ги е побеждавал.

Във вътрешните първенства двата тима не се представят лошо, макар и да не блестят. Байер изостава от лидера Байерн Мюнхен с осем точки и заема осма позиция, като през уикенда тима от Леверкузен с човек по-малко успя да измъкне точката при гостуването си на втория Борусия Мьонхенгладбах. Валенсия от своя страна е на три точки от Барселона и заема пета позиция. През уикенда хората на Унай Емери бяха много близо до победата при гостуването си на Майорка, но в третата минута на допълнителното време имаха нещастието да получат дузпа срещу себе си, с която домакините изравниха резултата.

В състав и на двата отбора има кадрови проблеми. Немският тим е без Адлер, Агусто, Ортега и Барнета. Това означава, че Лено, който се представя блестящо до момента, ще продължи да пази на вратата, а героят в мача с Борусия - Шюрле ще играе на крилото. Гостите са без Мадуро, Коста и Топал, под въпрос е участието на Банега.

Няма никакви съмнения, че двубоят ще бъде много оспорван и най-вероятно нервен. В него победител ще бъде тимът, който запази хладнокръвие, първи отбележи гол и овладее средата на терена. Силата на германците е в играта по крилата и подкрепата на публиката. Предимството на испанците е опита, който имат зад гърба си, доброто взаимодействие между двамата централни защитници и бързината на Солдадо. Трудно ще се победят двата тима и е много вероятно да завършат наравно. Най-малкото, което трябва да направим е да не изключваме „хикса" от нашите прогнози.

Последни 5 изиграни срещи:

Байер Леверкузен:

17 септември Байер Леверкузен - Кьолн 1:4 (Бундеслига)
24 септември Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:0 (Бундеслига)
28 септември Байер Леверкузен - Генк 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Байер Леверкузен - Волфсбург 3:1 (Бундеслига)
15 октомври Борусия М'гладбах - Байер Леверкузен 2:2 (Бундеслига)

Валенсия:

21 септември Валенсия - Барселона 2:2 (Примера)
24 септември Севиля - Валенсия 1:0 (Примера)
28 септември Валенсия - Челси 1:1 (Шампионска лига)
01 октомври Валенсия - Гранада 1:0 (Примера)
15 октомври Майорка - Валенсия 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Байер Леверкузен - Валенсия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 2.40
Равен - 3.30
Валенсия - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 2.40
Равен - 3.20
Валенсия - 2.88

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184